De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Pretty in pink! De meest schattige roze kinderkamers

De meest populaire kleur onder de jonge meisjes is roze. Dit is al jaren zo en zal waarschijnlijk niet snel veranderen. Meisjes vinden roze mooi, lief, warm en ze relateren het aan prinsessen en barbie’s. Hoe creëer je een roze slaapkamer voor je dochter? Decoreer de kinderkamer met roze accessoires, roze stoffen, roze materialen, roze meubeltjes en roze kleuren maar hoe doe je dit op een goede manier? Wij hebben een aantal leuke kinderkamers voor jou verzameld ter inspiratie.

De leukste roze kinderkamers

roze meisjeskamer inrichten

Bron: laurelandwolf

Deze roze meubels zijn de eye-catchers van de kinderkamer en zorgen ervoor dat je daarnaast niet meer zoveel roze hoeft te maken of schilderen. Een goedkope optie doordat je de bestaande meubels gewoon een nieuw kleurtje geeft.

grijs roze kinderkamer

Bron: detalhesmagicos

Roze patronen gecombineerd met andere tinten zijn een echte sfeermaker. De driehoekige patronen geven de kamer een strakke maar speelse sfeer.

roze kinderkamer inrichten

Bron: Onbekend

Witte meubels en accessoires met een roze accent op de muur zoals deze geschilderde lambrisering.

roze kinderkamer

Bron: Beesandappletrees// Paperblog
Roze kan ook betekenen; oud roze. Een iets minder felle tint in een zachtere kleur. Het oud roze is erg mooi als je het combineert met een vintage meubeltje zoals in dit voorbeeld.

 

kinderkamer roze behang

Bron: Thepreppyleopard

Deze schattige roze kamer doet bijna aan als prinsessen kamertje. Een echt kaptafeltje met roze stoeltje en prachtig roze behang. Probeer een basis van neutrale kleuren te gebruiken voordat je begint met roze elementen toe te voegen. Niet alles hoeft roze te zijn om toch een mooie roze kinderkamer te creëren.

roze kinderkamer stoer

Bron: Haftalikhaber

Je kan een roze kinderkamer ook bewerkstelligen door subtiele roze-tinten te combineren met donkerdere, maar warme tinten, zoals bordeauxrood.

roze kinderkamer

Bron: Ulatbuku

Roze en groen is een prachtige combinatie dat een speels effect oplevert. Door verschillende roze- en groentinten te combineren in een kamer, krijg je een lieflijk en speels geheel.

roze meisjeskamer

Bron: Razibriga

Heel veel roze heb je niet nodig om een roze kinderkamer te bewerkstelligen. Door slechts de lambrisering roze te verven en af en toe roze in de meubels terug te laten komen, heb je te maken met een kinderkamer die roze is maar totaal niet tuttig oogt. Zeker gecombineerd met speelse printjes zal je zien dat de kinderkamer hip en speels oogt!

Welke roze kinderkamer vind jij het mooist? Laat het ons weten in een reactie.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?