De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

27x Een slaapkamer met werkplek

In de moderne huizen lopen we vaak tegen het probleem aan dat we te weinig ruimte hebben. Daarom moeten we op zoek naar de meest innovatieve oplossingen voor het samenvoegen van ruimtes, functies, functioneel meubilair en nog veel meer om ruimte te besparen en goed in te richten. Eén van zo’n populair idee is het combineren van een slaapkamer met werkplek, in het geval je een werkplek thuis nodig hebt.

Het kan een gescheiden gedeelte in de slaapkamer zijn, of juist een klein bureau ergens in de hoek. Dit is geheel aan jezelf! Je zult merken dat een bureau in de slaapkamer geen opvallende plek hoeft te zijn, maar juist moet matchen met de rest van het interieur zodat het lijkt alsof het bureau daar hoort.

Daarnaast is het ook belangrijk dat een werkplek minimalistisch en netjes gehouden wordt, dat het bureau behandeld wordt zoals een nachtkastje ook behandeld wordt door het te decoreren met een mooie lamp en een paar fotolijsten bijvoorbeeld. De bureaustoel voor aan de werkplek mag ook onopvallend gehouden worden zodat het niet alle aandacht trekt.

#1 Een slaapkamer met werkplek in een apart gedeelte

Wanneer er echt voldoende ruimte is in de slaapkamer, dan kan er gekozen worden om de werkplek in een aparte hoek te plaatsen, in een erker of ergens anders. Maar ook hier gelden dezelfde tips: houd de werkplek harmonieus met de rest van het interieur in de slaapkamer. We gaan eens kijken naar een aantal mooie voorbeelden van een slaapkamer met werkplek.

slaapkamer-met-werkplek-1

Hier zie je een licht en ruimtelijk interieur met een werkplek in de hoek van de kamer.

slaapkamer-met-werkplek-2

Deze interieur stijl is weer geheel anders, namelijk een chique landelijke ruimte met een werkplek in een hoek bij het raam. Heerlijk om uitzicht te hebben over de tuin als je aan het werk bent.

MakeOver’s slaapkamer favorieten

Wat mag er in een fijne en comfortabele slaapkamer écht niet missen? Onze slaapkamer experts hebben de tips op een rijtje gezet.

  • Wist je dat we ruim ⅓ van ons leven in bed doorbrengen? Met een gemiddelde nachtrust van 8 uur heeft slaap een extreme invloed op ons leven en humeur. Het is dus niet verstandig om te besparen op een goed bed. Een goede boxspring verdient zich dubbel en dwars terug.

  • Een bed neemt over het algemeen een zeer prominent gedeelte van de slaapkamer in beslag. Visueel gezien is een bed slechts een groot vierkant. Dit geeft mogelijkheden! Door te variëren met mooi beddengoed kun je elke week een andere look nemen. Zo kun je het beddengoed en dekbedovertrekken aanpassen aan de seizoenen of aan je gevoel voor die week!

  • Voor de final touch in de slaapkamer zijn uiteraard accessoires van groot belang. Wij zijn erg fan van nachtkastjes, voetenbankjes en kussens. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte.

slaapkamer-met-werkplek-3

Als we dan bij deze slaapkamer aankomen, dan zien we weer een geheel andere interieur stijl. Een minimalistisch interieur met een simpele maar sprekende werkplek waar je voldoende ruimte hebt om te werken.

slaapkamer-met-werkplek-4

Een moderne slaapkamer op zolder met lekker veel licht, mooie dakramen, bergruimte in de schuinte van het dak en een kleine werkplek bij het voeteneinde van het bed.

slaapkamer-met-werkplek-5

Hou jij van iets warmer, iets sfeervoller dan is deze serene slaapkamer misschien wel iets voor jou. Hier is er gekozen om de werkplek in een erker te plaatsen. De ideale plek in de slaapkamer om te kunnen werken.

slaapkamer-met-werkplek-6

Diverse bureaus voor in de slaapkamer

[products ids=”54083,54061,54041,54032″]

#2 Een werkplek bij het raam van de slaapkamer

Een bureau bij het raam is een populaire oplossing omdat het ervoor zorgt dat je veel licht op je werkplek hebt. Let er dan wel op dat je niet een te groot bureau kiest en het te vol zet met decoraties zodat het licht zoveel mogelijk naar binnen kan schijnen.

slaapkamer-met-werkplek-6

Deze chique slaapkamer kan zo een hotelkamer zijn. Een prachtige werkplek met een blad gemaakt van fineer hout, een strak interieur en een heerlijk comfortabel bed. Natuurlijk mogen we de mooie stoel die aan de werkplek staat ook niet vergeten!

slaapkamer-met-werkplek-7

Deze klassieke slaapkamer is ook een tikkeltje modern. Beide stijlen zijn goed met elkaar gecombineerd door de diverse materialen en afwerkingen. De werkplek staat recht voor het raam waardoor je ook een mooi uitzicht hebt.

slaapkamer-met-werkplek-8

Deze typische Scandinavische inrichting is te herkennen aan de neutrale kleuren, de basis van de ruimte, de witte vloer en de verdere witte basis zoals wanden en plafond. Hier staat een oud tafeltje met twee unieke stoelen voor het raam van de slaapkamer.

slaapkamer-met-werkplek-9

Deze stijl kun je ook wel art deco noemen. Een stijlvol zwart bureau met een prachtige leren stoel staat in een hoek voor het raam van de slaapkamer.

Diverse werkplek tafels voor in de slaapkamer

[products ids=”54078,54063,54021,53975″]

#3 Een werkplek naast het bed

Wanneer de slaapkamer erg klein is, dan kan je er ook voor kiezen om een bureau naast het bed te plaatsen in plaats van een van de nachtkastjes. Hierdoor kan het beide functies vervullen en heb je toch een mooie werkplek in de slaapkamer.

slaapkamer-met-werkplek-10

Een licht en ruimtelijke slaapkamer met veel neutrale tinten, zachte stoffen en een werkplek naast het bed.

slaapkamer-met-werkplek-11

Een eclectisch interieur met een bijzondere tafel als bureau. Ook hier staat het bureau naast het bed, zodat het kan dienen als nachtkastje en als kleine werkplek.

slaapkamer-met-werkplek-12

Houd jij van luxe, tikkeltje retro, een beetje klassiek en de kleur paars? Dan is dit dé slaapkamer voor jou! Ook hier staat het bureau direct naast het bed maar ook voor een raam. Een mooie plek in een kleine slaapkamer.

slaapkamer-met-werkplek-13

Deze slaapkamer straalt wel wat glamour uit door de glimmende materialen, klassieke stoel, gouden kleuren, roze tinten, donkere houten vloer, de mooie spiegel en de grote lamp. Ook al is dit een kleine werkplek, hier kan je gerust even wat doen.

slaapkamer-met-werkplek-14

Een opvallende en drukke slaapkamer met veel kleur en verschillende patronen en dessins. In plaats van een nachtkastje is ook hier gekozen voor een klein bureau.

slaapkamer-met-werkplek-15

Een moderne slaapkamer met een echte hotel look dankzij de beklede muur. Een kleine maar functionele werkplek naast het bed zorgt er ook voor dat je direct een nachtkastje hebt.

slaapkamer-met-werkplek-16

Deze dromerige, sfeervolle, Scandinavische slaapkamer heeft echt de mooiste plek om een bureau te kunnen plaatsen, namelijk naast de open haard! Wie wil dat nou niet?

slaapkamer-met-werkplek-17

Een serene slaapkamer met alleen maar wit tinten, een tikkeltje groen, contrasterende accessoires en een kleine werkplek naast het bed.

slaapkamer-met-werkplek-18

Een warme en sfeervolle kamer met veel mooie bekledingen, warme stoffen en texturen. Deze werkplek is ideaal om even snel iets te doen, iets bij te werken, iets te lezen of te schrijven.

slaapkamer-met-werkplek-19

Kleinere bureaus voor in de slaapkamer

[products ids=”31372,31056,31320,31053″]

#4 Andere mooie ideeen voor een slaapkamer met werkplek

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie ideeen. Laten we gauw kijken naar nog een paar inspirerende slaapkamers met werkplekken.

slaapkamer-met-werkplek-19

Een glamour chique slaapkamer met veel vrouwelijke kleuren, texturen en vormen. De werkplek kan ook goed gebruikt worden als kaptafel in deze slaapkamer.

slaapkamer-met-werkplek-20

De werkplek in deze slaapkamer komt voort uit het hoofdbord van het bed. Een mooie, strakke en minimalistische oplossing!

slaapkamer-met-werkplek-21

Een modern, donker en stoer interieur met een werkplek in de hoek met voldoende ruimte voor een computer en spullen op te bergen.

slaapkamer-met-werkplek-22

Een werkplek helemaal geïntegreerd in het design van de kledingkast. Een prachtige oplossing in een strak, modern en neutraal interieur.

slaapkamer-met-werkplek-23

Een neutrale, Scandinavische slaapkamer met werkplek. Boven de werkplek is ruimte gemaakt door er planken op te hangen voor klappers en andere spullen.

slaapkamer-met-werkplek-24

Wederom zo’n mooie serene slaapkamer waarbij er een onopvallende werkplek is toegevoegd in een hoek van de kamer.

slaapkamer-met-werkplek-25

Een tikkeltje landelijk en rustiek: een sfeervolle slaapkamer met een compacte werkplek.

slaapkamer-met-werkplek-26

Een slaapkamer met neutrale tinten die elkaar contrasteren. Naast het bed staat een klein nachtkastje en daarnaast een kleine werkplek. Deze hadden ook met elkaar gecombineerd kunnen worden door 1 grote werkplek te plaatsen die ook als nachtkastje zou dienen.

slaapkamer-met-werkplek-27

Bron: digsdigs

Tenslotte zien we hier een vrolijke, kleurrijke slaapkamer met een mooie werkplek én professionele bureaustoel. Een mooie plek om je werk te kunnen doen!

MakeOver’s Slaapkamer Shoptips

Bij MakeOver beoordelen we onze shoptips niet alleen op de looks. We adviseren alleen bedrijven die betrouwbaar zijn met goede garanties. Voor de slaapkamer hebben wij 3 shoptips op een rijtje gezet.

  • Een goed bed kan een flinke investering zijn. Daarom is de duurzaamheid van een bed of boxspring erg belangrijk. Het is ook verstandig om naar een goede boxspring aanbieding te zoeken voordat je tot aankoop overgaat.

  • Heb je al een bestaand bed? De laatste jaren zijn er ontzettend veel ontwikkelingen op het gebied van nieuwe materialen voor matrassen. Een matras met pocketvering kan je nachtrust en comfort al aanzienlijk verbeteren.

  • Wil je tóch naar een winkel waar ze uitgebreid de tijd voor je nemen om naar het meest geschikte te testen? Bezoek een beddenwinkel bij jou in de buurt om eens lekker te gaan proefliggen.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?