De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Tips voor een rustgevende slaapkamer

Een slaapkamer is dé ruimte in huis waar je tot rust wilt komen. Het is niet een ruimte waar je los gaat met kleuren, materialen, honderden accessoires en vormen. Maar hoe richt je een rustgevende slaapkamer in? Met onze tips zorg jij voor een serene, rustgevende slaapkamer waar je na een drukke dag tot rust kan komen, waar de muren niet op je af komen en waar jij je niet hoeft te storen aan te drukke kleuren of teveel spullen.

Een rustgevende slaapkamer: geschikt voor iedereen

Of je nou een druk leven hebt omdat je veel werkt, veel kinderen hebt of hard studeert: iedereen kan een rustgevende slaapkamer gebruiken. Deze mooie serene slaapkamer is ingericht in een zachte, strand-achtige sfeer waar veel mensen ook rust uit halen. Hadden we immers maar een huis aan het strand waar je ‘s ochtends in je bed de zee hoort ruisen, niet waar?

Deze slaapkamer brengt je naar die sferen, dus doe inspiratie op en lees onze tips!

MakeOver’s slaapkamer favorieten

Wat mag er in een fijne en comfortabele slaapkamer écht niet missen? Onze slaapkamer experts hebben de tips op een rijtje gezet.

  • Wist je dat we ruim ⅓ van ons leven in bed doorbrengen? Met een gemiddelde nachtrust van 8 uur heeft slaap een extreme invloed op ons leven en humeur. Het is dus niet verstandig om te besparen op een goed bed. Een goede boxspring verdient zich dubbel en dwars terug.

  • Een bed neemt over het algemeen een zeer prominent gedeelte van de slaapkamer in beslag. Visueel gezien is een bed slechts een groot vierkant. Dit geeft mogelijkheden! Door te variëren met mooi beddengoed kun je elke week een andere look nemen. Zo kun je het beddengoed en dekbedovertrekken aanpassen aan de seizoenen of aan je gevoel voor die week!

  • Voor de final touch in de slaapkamer zijn uiteraard accessoires van groot belang. Wij zijn erg fan van nachtkastjes, voetenbankjes en kussens. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte.


rustgevende-slaapkamer-10rustgevende-slaapkamer-09rustgevende-slaapkamer-08rustgevende-slaapkamer-07

Kalme kleuren

Ten eerste voel je alleen maar rust in een ruimte waar kalme kleuren gebruikt worden. Kijk maar eens naar een sauna of spa bijvoorbeeld; hier worden vaak ook alleen maar kalme en neutrale kleuren gebruikt. Wil je die mooie strand sfeer bereiken dan kun je inspiratie halen uit de kleuren van de natuur zoals een strand, de oceaan, de zonsondergang of zonsopgang. Daarnaast zullen lichte kleuren de slaapkamer een open en ruimtelijke sfeer geven.

rustgevende-slaapkamer-06rustgevende-slaapkamer-05rustgevende-slaapkamer-04

Foto’s en sfeerbeelden

Als je aan sfeer denkt, dan begin je direct te denken aan de decoraties die je nodig hebt voor een rustgevende slaapkamer, maar foto’s en sfeerbeelden van een sfeer die je wilt bereiken werken ook erg goed. Hier is er gekozen voor foto’s van de zonsondergang, het strand, de oceaan en de zee in bepaalde sferen en tijden van de dag. Een enorme sfeerversterker in deze slaapkamer!

rustgevende-slaapkamer-03rustgevende-slaapkamer-02

Bron: westelm

Het beddengoed

Een heerlijk opgemaakt bed in een hotel ziet er altijd zo lekker comfortabel uit, niet waar? Probeer dit effect ook thuis te bereiken door een aantal grote kussens te gebruiken, een lekker warme deken, eventueel een plaid en natuurlijk een aantal sierkussens!

MakeOver’s Slaapkamer Shoptips

Bij MakeOver beoordelen we onze shoptips niet alleen op de looks. We adviseren alleen bedrijven die betrouwbaar zijn met goede garanties. Voor de slaapkamer hebben wij 3 shoptips op een rijtje gezet.

  • Een goed bed kan een flinke investering zijn. Daarom is de duurzaamheid van een bed of boxspring erg belangrijk. Het is ook verstandig om naar een goede boxspring aanbieding te zoeken voordat je tot aankoop overgaat.

  • Heb je al een bestaand bed? De laatste jaren zijn er ontzettend veel ontwikkelingen op het gebied van nieuwe materialen voor matrassen. Een matras met pocketvering kan je nachtrust en comfort al aanzienlijk verbeteren.

  • Wil je tóch naar een winkel waar ze uitgebreid de tijd voor je nemen om naar het meest geschikte te testen? Bezoek een beddenwinkel bij jou in de buurt om eens lekker te gaan proefliggen.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?