De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een tuin voor honden inrichten? 7 handige tips

Hoe richt je de tuin in zodat deze hondsvriendelijk is? Veel honden zijn nogal wild en gek op tuinen. Vooral als er veel in kunnen graven, rennen en ravotten. Helaas kunnen niet alle tuinen hier tegen en zul je dus het een en ander moeten aanpassen voor je hond.

tuin-voor-honden-water

Bron: imageshack

7 Tips voor een tuin voor honden

Bekijk deze zeven handige tips voor het inrichten van een hondsvriendelijke tuin en doe inspiratie op voor je eigen tuin.

Tip 1: Creëer een schuilplaats

Om de hond meer te betrekken in het tuingebeuren is het verstandig om een schuilplaats te maken. Zo kan je hond je bekijken als je aan het tuinieren bent en heeft de hond niet zo snel de neiging om bij je te komen staan en helpen graven.

 tuin-voor-honden-hok

Bron: boomhut
[Tweet “De leukste tips voor een tuin voor honden!”]

Tip 2: Voldoende plaats

Daarnaast moet een hond ook voldoende plaats in een tuin hebben. Plaats om te spelen en rennen. Plaats eventuele bloemen, planten en borders aan de zijkant zodat er een grote speelruimte overblijft.

tuin-voor-honden-gras

Bron: dierenpensionwesterkamp

Tip 3: Uitzicht blokkeren

Als de tuin langs een weg ligt of langs een pad waar mensen lopen worden honden nieuwsgierig naar wat daar allemaal aan de hand is. Om dit een beetje tegen te gaan is het verstandig om een heg te plaatsen zodat ze het niet kunnen zien. Zou je dit niet doen dan creëren ze een parcours langs de straat waar uiteindelijk geen plant meer kan groeien.

Tip 4: Graven

Honden en graven is iets wat je ze moeilijk kunt afleren. Probeer daarom een plek te behouden waar ze kunnen graven. Bijvoorbeeld een oude zandbak.

tuin-voor-honden-bak

Bron: todio

Tip 5: Speeltjes

Als een hond zich gaat vervelen is het de bedoeling dat speeltjes en andere spullen interessanter voor de hond zijn dan jouw bloemen en planten. Denk bijvoorbeeld eens aan een grote kluif, speeltjes voor honden of een oude bal.

Tip 6: Giftige planten

Let op met giftige planten zoals een taxus, klimop, goudenregen, monnikskap, leverbloempje en nog veel meer. Als honden dit eten kan het fout gaan.

tuin-voor-honden-groot

Bron: tuincoach

Tip 7: Discipline

Uiteindelijk begint het allemaal bij de discipline die je zelf houdt. Zorg dat je consequent bent met de hond als hij ergens wil graven waar het niet mag. Beloon een hond pas als de hond graaft op de plek waar het wel mag.

tuin-voor-honden-hek

Bron: blogspot

 

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?