Simpel en snel: zo geef je de zithoek in je tuin een make-over

Door Laura | | Tuin

Nu het lekkere weer voor de deur staat, is het natuurlijk zaak om je tuin weer helemaal ready te maken! En hoewel je daarbij kijkt naar de bloemen en planten, mag je ook de zithoek niet overslaan. Maak er een fijn plekje van om te loungen in de zon. Toe aan een nieuwe look? In deze blog geven we tips voor een eenvoudige make-over van de zithoek in de tuin! Zoals een plantenhanger voor in de tuin of hangstoel!

tuin plant

Een mooi buitenkleed

Bij de inrichting van de tuinhoek wordt één onderdeel meestal volledig overgeslagen: de vloer. Terwijl je hier in de woonkamer bijvoorbeeld wel bij stilstaat. En ook in de tuin is dat aan te raden: het zorgt namelijk echt voor een vernieuwde look! Leg een mooi buitenkleed neer bij de tuinset in je favoriete kleur of print, en je kiest voor meer sfeer buiten.

Er is voor elke tuin of terras een buitenkleed te vinden. Als de tuinhoek overdekt is, is dat helemaal een eitje. Maar ook bij een open tuin past een kleed: met een plastic buitenkleed blijft het materiaal gewoon goed, ook in de regen. Daarnaast is zo’n kleed lichtgewicht, je haalt ‘m eenvoudig naar binnen toe. Lekker makkelijk! (Niet meer als er zo'n hangstoel in je tuintje op staat natuurlijk!)

De bekleding van de tuinset

Bij veel tuinsets zit er standaard bekleding inbegrepen – denk aan de kussens die bij de tuinstoelen horen. Maar eerlijk is eerlijk: vaak hebben die best een saaie look. Geen wonder dat je er snel op bent uitgekeken. Gelukkig is de oplossing eenvoudig: haal tuinkussens en buitenkussens in jouw smaak naar de tuin toe. Ideaal in plaats van of als toevoeging bij het basic textiel van je tuinset!

Bij Merel in Wonderland vind je tuinkussens in een vrolijke en Oosterse sfeer. Een prachtige manier om meer kleur aan je tuin toe te voegen! Kies textiel uit in je favoriete kleuren en prints – combineren is natuurlijk zeker mogelijk. Zo ga je voor een speelse look in de tuin. Echt een plaatje op de tuinbank of picknicktafel: maak de uitstraling compleet.

Een stralend lichtplan

Hoewel de zomeravonden lang zijn, wordt het ook dan een keertje donker. En dan is het wel zo fijn als je aan gezellige lampjes in de zithoek hebt gedacht! Zo kun je er namelijk heerlijk blijven vertoeven, hoe laat het ook is.

Een ideale tip: ga voor een lichtslinger in de zithoek in de tuin. Dat brengt al meteen zoveel sfeer! En eenvoudig is het ook nog eens: je hangt zo’n slinger op, en meer hoef je er eigenlijk niet aan te doen. Haal bijvoorbeeld een lange lichtslinger en bevestig ‘m aan meerdere punten in de tuin. Een ander idee? Plaats fakkels in de tuin of ga voor vrolijke lantaarns. Voor een knusse uitstraling!