Bijzettafels combineren, zo doe je dat!

Alle interieurliefhebbers willen graag een bepaalde eigenheid uitstralen in hun interieurinrichting. Daarom zien we steeds vaker een combinatie van bijzettafeltjes van verschillende hoogtes en materialen. Dit geeft een speels effect wanneer je deze op een mooi vintage vloerkleed naast de bank neerzet. Het ene tafeltje kan onder het andere geschoven worden, waarmee je ruimte kunt besparen. Naast het feit dat dit er netjes uitziet, is het ook nog eens hartstikke functioneel op het moment dat je een extra bijzettafeltje nodig hebt. Geen extra tafeltje meer nodig? Dan schuif je hem weer terug onder de grotere versie.

*Uitgelicht: Eva Padberg, Duits model en meubeldesigner heeft samen met Home24 een prachtige collectie uitgebracht. Zij omschrijft haar woonstijl als Mix&Match en weet dus als geen ander de mooiste combinaties te maken. Neem een kijkje in de collectie en vind jouw favoriete item. Wat je ook kiest, alles past harmonisch naast elkaar en geeft je inrichting een sensationele opkikker!>> Bekijk hier de nieuwste collectie van Eva Padberg. Een wilde mix van strakke industriële vormen, kleurrijke Boho-elementen en rustige natuurlijke tinten. <<

Stijlvol leren combineren

Twee bijzettafeltjes bij elkaar zetten die eigenlijk teveel van elkaar verschillen, zorgt voor een vrij rommelig effect. Om dit te voorkomen, kan je het beste twee of drie bijzettafeltjes uitzoeken van verschillende hoogtes. Maar wel in dezelfde vorm of van hetzelfde materiaal. Ook is het slim om voor kleuren te kiezen die niet al teveel van elkaar afwijken. Kijk maar eens naar deze hippe bijzettafels van het materiaal enamel. De tafelbladen zijn blauw, roze en geel, maar omdat alles pastelkleurig is, passen ze toch perfect bij elkaar. De verschillende kleuren en hoogtes zorgen ervoor dat je woonkamer meteen een vrolijke uitstraling krijgt.

Houd ook rekening met de vorm van de bijzettafels. Bij een vierkant tafeltje kan je eigenlijk geen rond of driehoekig tafeltje neerzetten. Dit oogt enigszins vreemd en niet passend. De onderstaande witte bijzettafels matchen prima met elkaar, omdat ze dezelfde vorm hebben en van hetzelfde materiaal zijn gemaakt. Wanneer je echter de vierkante, houten bijzettafel ernaast zou zetten, valt meteen op dat de verschillende stijlen niet goed met elkaar matchen. De witte bijzettafels passen beter in een Scandinavisch interieur, terwijl de tweede tafel in een landelijk interieur beter tot zijn recht komt.

>>Bekijk hier de leukste bijzettafel combinaties bij Fonq <<

Geef elk bijzettafeltje een duidelijke functie

Bijna alle bijzettafeltjes zijn gemakkelijk te verplaatsen en kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Kijk maar eens naar de twee stoere bijzettafels van Saffra. In het donkere tafelblad zit een mooi bloemenpatroon verwerkt. Op het grote tafeltje kan je bijvoorbeeld een paar mooie planten neerzetten, terwijl je tegelijkertijd het kleinere bijzettafeltje dat eronder verstopt zit, kunt gebruiken voor het neerzetten van je drinkglas en snacks tijdens een avondje Netflixen.

Elk bijzettafeltje kan je zo een duidelijke functie geven. Je kunt met de tafels blijven afwisselen door mooie accessoires, plantjes, vazen en dergelijke regelmatig te verplaatsen naar een andere bijzettafel, waar de accessoires op dat moment het beste tot hun recht komen. Een ander voorbeeld van een fijne en functionele combinatie zijn de zwarte en witte luxe AYTM Stilla bijzettafels, die prima passen in een Scandinavisch interieur met natuurlijke kleuren. De kleur van de tafels verschilt, maar doordat de vormen van de bijzettafels hetzelfde zijn, ziet het geheel er toch mooi en speels uit.

De uitzondering op de regel

Er is slechts één materiaal dat eigenlijk in elk interieur past en dat te combineren is met bijvoorbeeld hout, steen of metaal. Schuif deze stijlvolle en transparante glazen bijzettafels gezellig onder elkaar, voor een elegant effect. Of verdeel ze over de verschillende kamers in huis.

Bron: @milou_nieuwenhuis Vanhetkastjenaardemuur.com

Heb je een duidelijk beeld gekregen over hoe jij een aantal bijzettafels in je interieur wilt gaan combineren?

>> Ga direct naar de shop, om een toffe bijzettafelcombinatie uit te zoeken die goed bij jou past <<