@marloesgorter

Jouw woonkamer landelijk inrichten: 15 voorbeelden!

Door Tessa de Leeuw | | Woonkamer

De landelijke interieur stijl brengt de rust en sfeer van het platteland terug in jou woonkamer. Het heet ook wel een rustieke interieur stijl. In een landelijke woonkamer is het van belang dat je de juiste materialen, kleuren en meubels gebruikt om een duidelijke landelijke sfeer te creëren. In de woonkamer kun je bijvoorbeeld lichte kleuren op de muren aanbrengen, afgewisseld met een andere kleur behang. Warme kleuren zoals grijs tinten met een vleugje bruin, gebroken wit, beige en zand kleuren voelen landelijk aan en versterken de sfeer. Bekijk de onderstaande voorbeelden en tips zodat jij weet hoe je jouw woonkamer landelijk kan inrichten.

*MakeOver TIP: Door gebruik te maken van een grote buffetkast kun je eenvoudig je spullen opgeruimd houden zonder dat ze in het zicht staan. Buffetkasten zijn vaak van hout en met wit afgewerkt, wat ze direct een mooie landelijke look geeft.

Voor het inrichten in de landelijkse stijl gaan wij graag altijd even kijken bij Goossens wonen. Vooral voor banken en kasten hebben ze mooie landelijke oplossingen.

landelijke-woonkamer-inspiratie
@marloesgorter

Bron: @marloesgorter

landelijk-wonen-inspiratie
@marloesgorter

Bron: @marloesgorter

Voor een vloer hoef je tegenwoordig niet persee voor echt hout te kiezen. PVC houtlook vloeren zijn tegenwoordig erg mooi en geven exact de look zoals hout. Het gemak in gebruik en het schoonhouden ervan zijn bijkomende voordelen. Zéker als je kinderen hebt is een PVC houtlook vloer een uitkomst.

De vloer is een belangrijk onderdeel van je interieur en kan de rustieke sfeer sterk vergroten door bijvoorbeeld een houten plankenvloer in je landelijke woonkamer te leggen. Vaak zijn er ook vergrijsde vloerplanken te vinden die het rustieke nog meer versterken. Let op dat je de planken vloer in de juiste richting legt. Wil je dat de woonkamer wat breder lijkt dan leg je de planken vloer in de breedte. Dit geldt natuurlijk ook voor als je kamer wat kort is en je wil het wat langer wilt laten lijken.

woonkamer-landelijk
@san.rook
landelijk-wonen-inspiratie
@san.rook

Bron: @san.rook

Door gebruik te maken van grove houten materialen en zachte kussens krijg je een fijn contrast tussen stoer en zacht. Bij het uitkiezen van een bank in een landelijke setting is het goed om voor zachtheid en comfort te gaan.
Voor een zachte landelijke bank gaan is een must voor deze manier van inrichten.

Om het knusse effect van de landelijke interieurstijl te bereiken hang je mooie lange gordijnen voor de ramen en zorg je voor de nodige aankleding en decoratie in je landelijke woonkamer.

Op bovenstaande banken zie je verschillende plaids en vachten over de bank en stoelen gelegd. Plaids en vachten op zo’n manier gebruiken zijn kenmerkt voor de landelijke stijl

Zachte aaibare stoffen zoals wol en velvet passen ook goed in een landelijk interieur. Evenals een schapenvacht of een geweven vloerkleed.

landelijk-wonen
@san.rook

Bron: Concretecottage

Hout, hout en nog een hout. Het liefst op zo’n natuurlijk mogelijke manier bewerkt of zelfs helemaal níet bewerkt is kenmerken voor landelijk.

*MakeOver TIP: Mooie houten stoelen zijn kenmerken voor de landelijke stijl. Je komt ze ook tegen in de scandinavische stijl wat eigenlijk een wat meer moderne look geeft.

Een oude stoel of werkbank vrolijken een lege hoek op. Je kunt de styling ingetogen houden voor een sobere landelijke uitstraling.

landelijk-wonen
@thuisbijjantje

Bron: @thuisbijjantje

Mooie verse bloemen mogen niet ontbreken in een landelijke woning. Echter is het niet voor iedereen even praktisch om elke week verse bloemen te halen en te onderhouden. Als je bijvoorbeeld een huis wilt gaan stijlen voor de verkoop en het een langere periode leeg staat is het raadzaam om voor prachtige kleurrijke kunstbloemen te gaan.

Landelijke woonkamer inrichten qua kleur

Behalve grijstinten en andere warme aardetinten mag er ook wel een kleur uitspringen in het landelijke interieur van je woonkamer. Kies je bijvoorbeeld voor een bos bloemen in een mooie oude kruik dan zorg je ervoor dat de hele kamer er van opfleurt.

landelijk-wonen
@thuisbijjantje

Bron: @thuisbijjantje

Een grijs, tijdloos en neutraal vloerkleed zorgt ervoor dat de kleuren en bloemen in je woning nog meer opvallen. Zulk soort vloerkleden zijn misschien niet altijd spannend maar ze zijn bedoelt om juist andere items te laten opvallen.

Een grijze muur gaat ontzettend goed samen met een pop of colour. Kleuren als groen en roze geven een zachte en romantische look. En dit zijn kleuren die niet te opvallend zijn, wat handig is als je niet van teveel drukte om je heen houdt in huis.

Wil jij je interieur oor kleurrijk, landelijk en romantisch?

landelijk-wonen-inspiratie
@thuisbijjantje

landelijk-woonkamer
@thuisbijjantje

Bron: @thuisbijjantje

Landelijke woonkamer stoer inrichten

Een landelijke interieurstijl hoeft helemaal niet tuttig te zijn. Het voordeel van het platteland naar ‘binnen’ halen is dat je het ook een beetje kunt aandikken door bijvoorbeeld robuuste houten meubels of decoratie te gebruiken in je woonkamer. Oude kasten hoeven geen nieuw likje verf maar mogen juist wat versleten uit zien. Je kunt je woonkamer ook landelijk inrichten door het gebruik van verschillende houtsoorten, deze combinatie geeft een warme uitstraling.

Oude meubels

landelijk-woonkamer-inspiratie
@marloesgorter

Bron: @marloesgorter

Oude ladders, deuren, tafels, houtwerk uit de stal, alles kan naar binnen en gebruikt worden als decoratie in je woonkamer.

Open boekenkast

landelijk-woonkamer-boekenkast
@landlevenjudith

Bron: @landlevenjudith

Oude boeken als decoratie

Oude boeken kun je goed gebruiken als landelijke decoratie. Zet je je oude boeken met de kaft naar achteren in de kast, dan zorgt dat voor een bijzonder effect. De vergeelde bladzijden zien er oud uit karakteristiek uit.

Ben jij nou helemaal geïnspireerd geraakt na het lezen van deze blog en wil je ook jouw woonkamer landelijk inrichten? Wij hebben hier de 10 mooiste producten voor je op een rijtje gezet!