De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Meubilair: Gecapitonneerde banken

Tegenwoordig kunnen we uit ontzettend veel interieur stijlen kiezen wanneer we graag eens iets anders in huis willen. Meestal hebben we al meteen een persoonlijke voorkeur en weten we vrij snel welke stijl wel en niet bij ons past. De klassieke interieur stijl bijvoorbeeld is een stijl die niet bij iedereen geliefd is. Gelukkig mogen we tegenwoordig interieur stijlen met elkaar mixen en ontstaat er zo een moderne klassieke interieur stijl die veel aantrekkelijker en moderner is. Een klassieke vorm van meubilair zijn bijvoorbeeld gecapitonneerde banken die we vaak zien terugkomen in klassieke interieurs.

Wat is een gecapitonneerde bank?

De techniek capitonneren komt oorspronkelijk uit de naaikunst en de leerbewerking. Hierbij wordt een stof of stuk leer als bekleding geknoopt of genaaid op een vaste ondergrond. Dit gebeurd op zodanige manier dat tussen het stof en de ondergrond een laag van kussentjes ontstaat. Deze worden gevuld met een zacht materiaal zoals bijvoorbeeld watten, kapok, gedroogd gras of schuim.

Het mooie aan deze traditionele techniek is dat het zich uitstekend leent om een moderne bank mee te maken. Door moderne materialen en technieken te gebruiken, kun je van een gecapitonneerde bank een modern meubelstuk maken. Dit is dus niet een van de banken die je bij leen bakker zou kunnen tegenkomen.

Gecapitonneerde-banken-1

Bron: baxter
Gecapitonneerde-banken-2
Bron:

Gecapitonneerde-banken-3

Bron:
[Tweet “Gecapitonneerde banken: ouderwets? Modern bedoel je!”]

Gecapitonneerde-banken-4

Bron:

Gecapitonneerde-banken-5

Bron: noortinterieur

Gecapitonneerde-banken-6

Bron: noortinterieur

Gecapitonneerde-banken-7

Bron: room108

De populairste gecapitonneerde bank

De meest bekende gecapitonneerde bank is de Chesterfield die in vele kleuren en maten verkrijgbaar is. Deze Engelse bank is lang niet meer de populairste gecapitonneerde bank vanwege zijn klassieke uiterlijk. We zijn tegenwoordig toe aan iets vernieuwend en moderner. Zoals bijvoorbeeld de Flynn design bank maar ook de Barcelona Chair is een mooi voorbeeld van modern gecapitonneerd meubilair.

Laat je inspireren door de combinatie van klassiek en modern in een interieur. Je zult versteld staan hoe goed deze twee interieur stijlen samen gaan in één ruimte. Twee stijlen uit twee verschillende periodes die uitstekend met elkaar gecombineerd kunnen worden!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?