De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een schouw in het interieur: het middelpunt

De nachten zijn de laatste tijd al flink frisjes, tijd dus om die schouw weer eens in gebruik te nemen. De schouw is vaak het middelpunt van het huis, omdat hiermee vroeger de ruimte of meerdere ruimtes warm gestookt werden. Het is ook een gezellig punt van het huis waar je graag met vrienden of familie samen komt op een koude dag. Maak er dus een gezellige hoek van!

Met de volgende inspirerende voorbeelden van een schouw maak jij dit het middelpunt van het interieur!

10x een schouw in het interieur

Een schouw is vaak een origineel element van het huis maar in sommige gevallen is de schouw vervangen voor een modernere variant of juist een variant die jij niet mooi vindt. Hoe dan ook kan een schouw altijd opnieuw geplaatst worden, strak getrokken worden of vervangen worden voor een kachel.

Je zult zien dat een schouw in elke type interieur past en ook elk interieur gezelliger en knusser maakt. Daarom is een schouw altijd een aanwinst voor een huis en zouden wij je willen adviseren deze nooit weg te laten halen.

schouw-01

Bron: desiretoinspire

schouw-02

Bron: gravity home
schouw-03
Bron: Mliees
schouw-04
Bron: finders keepers
schouw-05
Bron: huisjekijken
schouw-06
Bron: dhome
schouw-07
Bron: Woningkijk restyling
schouw-08
Bron: pufikhomes
schouw-09
Bron: domainehome
schouw-10
Bron: studiobandit

Zelfs een schouw die helemaal niet in gebruik is maar juist voor andere doeleinden wordt gebruikt zoals het opbergen van boeken of als nis, geeft toch dat centrale gevoel wat een schouw gewend is te geven. Een middelpunt in de ruimte, een plek waar je naar toe getrokken wordt en een plek die het interieur veel knusser maakt. Een schouw in het interieur is voor komend winter seizoen echt een must. Wees niet gevreesd als je er geen hebt, een kachel doet ook wonderen!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?