De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De ideale zolderkamer

De ideale zolder is een ruimte die gebruikt kan worden als logeerkamer, slaapkamer, kinderkamer, speelkamer of werkkamer. Daarentegen worden veel zolderkamers ingericht als rommelhok, berging en stalling voor oude meubels en de cv ketel.

De zolder kan veel efficiënter ingedeeld worden als je er tijd aan besteedt en goed nadenkt over de indeling. Zo kun je bijvoorbeeld een klein kamertje op de zolder maken zodat je een extra kamer hebt voor de kids of als logeerkamer? De ideale zolderkamer is dus efficient ingericht, opgeruimd en heeft ook voldoende daglicht.

De ideale zolderkamer inspiratie

Zolderkamer-Inrichten-1

Bron: ilovemyinterior

Heeft jouw zolderkamer mooie balken en spanten? Laat deze dan vooral zien en werk ze niet weg. Het geeft de zolder heel veel sfeer en karakter.

Zolderkamer-Inrichten-2

Bron: villaoldenhoff

Als de zolder groot genoeg is, kun je de verdieping ook gebruiken als slaapkamer met aansluitende badkamer. Een verdieping helemaal voor jezelf! Hierdoor hebben de kinderen op de eerste verdieping ook hun eigen ruimtes.

[Tweet “De ideale zolderkamer richt je in met een goeie indeling, veel daglicht en meubilair”] Zolderkamer-Inrichten-3
Bron: juutakudesign

De zolderkamer kan ook ingedeeld worden in diverse kleinere kamers en eventueel met een ladder naar een kleine ruimte in de nok van de woning. Hier heb je nog vaak veel ruimte over voor opslag van spullen.

Zolderkamer-Inrichten-4

Bron: atelieropzolder
Zolderkamer-Inrichten-5
Bron: turbulences-deco
Zolderkamer-Inrichten-6
Bron: welke

De zolder is ook een unieke plek om te gebruiken als werkplek. Het is hier rustig en je hebt een mooi uitzicht over de buurt. Je kunt je even helemaal afzonderen van de rest van het gezin om geconcentreerd te kunnen werken.

Zolderkamer-Inrichten-7

Bron: rasenberg-riet
Zolderkamer-Inrichten-8
Bron: dailydreamdecor

Laat de sfeer van de zolder zoveel mogelijk in tact door originele elementen van het huis zichtbaar te houden. Heeft jouw huis geen authentieke elementen? Dan kun je juist de zolder heel strak en modern inrichten en laten afwerken. Iedere huisstijl heeft zo zijn voor- en nadelen qua inrichting en afwerking.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?