7 manieren om gratis interieur advies te krijgen

Door Joeke | | Inspiratie
interieur-advies-gratis
cottonbro studio

Als je op zoek bent naar advies over de inrichting van je interieur, dan zijn er een aantal manieren om gratis kennis op te doen. Met deze 7 tips tover je een saaie ruimte over tot een waar droominterieur.

Tip 1: Kleuradvies

Bij Levis, een fabrikant van onder andere binnenmuurverf, kun je eenvoudig een persoonlijk online kleuradvies aanvragen. Het enige dat je hoeft te doen is een aantal goede foto’s te maken van de ruimte die je wil gaan schilderen en deze te uploaden. Vervolgens geef je aan waar je naar op zoek bent, aan de hand van handige inspiratiebeelden. Tenslotte kun je nog een toelichting toevoegen, zodat een kleurexpert jou van een gratis persoonlijk advies kan voorzien, plus aanbevolen kleuren voor jouw interieur.

kleuradvies-interieur
cottonbro studio

Tip 2: Gordijnstalen

Een andere manier om gratis interieuradvies te krijgen, is door het aanvragen van gratis gordijnstalen. Gordijnen vallen behoorlijk op in een ruimte en daarom is het erg handig om meerdere stalen te proberen. Je kunt deze bij verschillende aanbieders online in je winkelmandje plaatsen, maar ook eerst langs de winkel gaan om een medewerker om advies te vragen. Neem in dat geval een paar foto’s mee van de ruimte zelf, of van sfeerbeelden die je aanspreken.

Dit zijn de beste winkels om gordijnen te kopen!

Tip 3: Online interieurplanners

Een online interieurprogramma maakt het mogelijk om alvast het eindresultaat te visualiseren. Je kunt op deze manier spelen met de indeling en aankleding van een ruimte. Op Ikea vind je bijvoorbeeld meerdere gratis planners, voor je keuken evenals voor bepaalde meubels. Alle planners zijn voorzien van een gratis online ontwerpcheck service, waarbij een deskundige je helpt bij het nakijken van je ontwerp.

Ontwerp online je woonkamer met deze top 5 3d-programma's!

Tip 4: Tegel visualizer

Als je erover denkt om tegels te gebruiken in een ruimte, dan is deze tegel visualizer jouw online assistent. De software is geschikt voor wand- en vloertegels. Kies eerst een tegel uit, waarna je een foto uploadt van de desbetreffende ruimte waar deze moet komen. De visualizer laat vervolgens zien hoe deze tegel zal staan in de ruimte, zodat je eenvoudig verschillende kleuren en soorten kunt uitproberen.

Tip 5: Persoonlijk meubeladvies

Hoewel je voor deze tip de deur uit moet, ontvang je in ruil daarvoor wel een personal shopper. De afspraak hiervoor plan je zelf in bij een locatie naar keuze, waarna er een deskundige voor je klaar staat om je te helpen bij het selecteren van de leukste meubeltjes voor jouw interieur. Het advies is gratis en geschikt voor allerlei soorten kamers en meubelen, van bedden tot banken en/of stoelen.

Tip 6: Vloerkledenadvies

Veel vloerkleden specialisten staan klaar om jou een handje te helpen en het enige dat je hoeft te doen voor gratis advies is het versturen van jouw vraag per mail. Je kunt bijvoorbeeld contact opnemen met de interieurspecialisten van de Vloerkledenwinkel.nl, via de footer van de site (onderzijde). Of stel je vraag aan de experts van de Vloerkledenloods. Een vloerkleed kan een ware statement zijn, en een kale ruimte omvormen tot een knusse plek om heerlijk in te vertoeven.

cottonbro studio

Tip 7: Social media

Deze laatste tip vereist een klein beetje lef, maar het kan je wel een hoop tips opleveren van andere interieurliefhebbers. Dankzij social media is het namelijk heel makkelijk om een berichtje te sturen naar jouw favoriete interieurbloggers, om te vragen of ze jou van een beetje advies kunnen voorzien. Vraag of deze persoon een goede tip heeft voor jouw ruimte en voeg meteen een fotootje toe. Je zal er versteld van staan hoeveel lieve mensen bereid zijn om je een handje te helpen met je inrichting.

Tip: 25 Pinterest musthaves met link!