Berber vloerkleden

Er zijn heel veel mooie vloerkleden verkrijgbaar voor in het interieur. Zo zien we mooie kelims voorbij komen, vintage tapijten maar ook berber vloerkleden. Berber vloerkleden komt oorspronkelijk van de naam voor de bewoners uit Noord-Afrika. Een berber als tapijt is een handgeknoopt tapijt gemaakt van wol. Deze prachtige vloerkleden zijn slijtvast en hebben indrukwekkende motieven. De kleur van een berber vloerkleed is de kleur van schapenwol of kamelen wol. De wol wordt niet geverfd en hierdoor is de wol dus licht beige tot gebroken wit.

Berber vloerkleden – Geschikt voor elk interieur

Het mooie van berber vloerkleden is dat het tapijt voor vrijwel elke interieur stijl geschikt is. Dit is dankzij het tijdloze ontwerp en uiterlijk en de natuurlijke kleuren van het tapijt. We laten jullie een aantal mooie voorbeelden zien van een berber in het interieur.

Bron: theutterblog

Bron: skonahem

Van Scandinavische interieurs, moderne interieurs, klassieke interieurs, kleurrijke interieurs tot minimalistische interieurs: allemaal geschikt om een berber vloerkleed te leggen. Het geeft het interieur een warme maar ook bohemian vibe. Het prachtige handwerk, de onregelmatigheden van een berber en de natuurlijke kleuren geven een interieur levendigheid.

Bron: glitterinc

Bron: interiordesignshome

Bron: countryandtownhouse

Contrasten in een interieur met een berber

Zoals je ziet worden berber vloerkleden ook in een strak of modern interieur gelegd. Het creëert een contrast dankzij het chaotische van het vloerkleed en het strakke van het interieur.

Bron: interiordesignshome

Bron: interiordesignshome