Kunst in huis geeft karakter!

De kunst die in jouw huis hangt geeft vaak een goede indruk van wie jij bent, waar je van houdt en waar je graag naar kijkt. Daarnaast geeft kunst een interieur ook meer karakter en sfeer. Het is een uitdaging om een kunstwerk te vinden die bij je past maar het is ook een uitdaging om de kunst passend te maken in jouw interieur. Kunst in huis is een onderwerp waar we wel uren over zouden kunnen praten.

Verschillende type kunst in huis

Er zijn natuurlijk ook verschillende soorten kunst voor in huis. Kunst in huis dat gekocht is, kunst in huis dat gevonden is of kunst in huis dat gemaakt is. Denk bijvoorbeeld eens aan een schilderij dat gemaakt is door een goede vriend, een schilderij dat gemaakt is door je kinderen of een ander mooi kunstwerk dat zelf gemaakt is.

Wij vonden een aantal mooie interieurs met kunst in huis. Laat je inspireren door deze verschillende varianten van kunst.

Kunst-in-huis32

Bron: loods5

Kunst in de vorm van gekleurde vlakken in een patroon. Dit effect zorgt voor een groter effect dat niet al te druk of opvallend is.

Kunst-in-huis-6

Bron: showhome

Kunst in de vorm van een prachtig canvas tegen de wand. Het canvas moet natuurlijk wel passen in het interieur.

Kunst-in-huis-5

Bron: nsmbl

Kunst in de vorm van een gallerij wand vol met schilderijen, tekeningen en prenten. Gekocht, gevonden en zelfgemaakt. Allemaal in verschillende lijsten en frames.

Kunst-in-huis-4

Bron: homelife

Kunst in de vorm van een grafische print. Het leuke van grafische prints is, is dat je af en toe kunt variëren met een nieuwe print of poster.

Kunst-in-huis-2

Bron: showhome

Kunst in de vorm van een abstract schilderij. Ook hier is goed gekeken naar de kleuren van het interieur in combinatie met de kleuren van het kunstwerk.

Kunst-in-huis-1

Bron: ixxidesign

Of, kunst in de vorm van een foto geprint op losse plastic tegeltjes voor aan de wand.

Welke vorm van kunst staat of hangt bij jou in huis?