Donkerblauw in het interieur

Laat je inspireren door de kleur blauw in allerlei verschillende tinten voor in het interieur. Het vraagt om lef maar door met verschillende tinten blauw te werken ontstaat er een prachtige gelaagdheid en diepte. Blauw is een mysterieuze kleur die zelfs ook warm kan aanvoelen ook al zou je dit niet verwachten. Donkerblauw in het interieur kun je toepassen door te kiezen voor gekleurde wanden, gekleurde accessoires of gekleurde meubels. We laten je een aantal voorbeelden zien van hoe je donkerblauw in het interieur kunt toepassen.

Donkerblauw-in-het-interieur-1

Bron: vtwonen

Dit prachtige blauw op de wand is zacht en een beetje grijsachtig. Door het interieur aan te kleden met diverse blauwe accessoires en meubilair, ontstaat die gelaagdheid aan kleuren. Een rustgevende werkplek met toch een beetje pit!

Donkerblauw-in-het-interieur-2

Blauw is ook een ideale kleur om als rode draad in het servies te gebruiken. Zoals je hier ziet kun je allerlei serviezen met elkaar combineren, zo lang ze allemaal maar blauw zijn of een blauw detail hebben.

Donkerblauw-in-het-interieur-3

Bron: interiorinsider

Zou jij dit aandurven, een donkerblauwe muur in het interieur? Door te combineren met lichtere tinten in het interieur, komt het geheel niet zo donker en klein over. Daarnaast brengt donkerblauw juist veel meer sfeer en geborgenheid in een grote ruimte.

Donkerblauw-in-het-interieur-4

Bron: roomed

Donkerblauw is ook een uitstekende kleur om toe te passen in een retro interieur. Samen met hout en groentinten past het helemaal in een interieur uit de jaren 50. Laat je inspireren door dit voorbeeld!

Donkerblauw-in-het-interieur-5

Bron: interiorjunkie

Donkerblauw in het interieur kun je ook heel goed gebruiken wanneer je een neutrale achtergrond wilt creëren voor bijvoorbeeld een wand vol met kunst, foto’s of prints.

Vertel ons, zou jij het aandurven om donkerblauw in het interieur te gebruiken?