Wonen in een molen

Wonen op een unieke locatie zorgt ervoor dat je creativiteit op een nieuwe en andere manier moet benutten. Ruimtes zijn niet traditioneel in te richten maar vragen om een andere kijk op dingen. Elementen zoals lengte, breedte, hoogte en licht zijn heel anders dan in een normaal woonhuis. Vandaag kijken we binnen in een authentieke molen die nu als woonhuis is ingericht.

Wonen-in-een-molen-1

Wonen-in-een-molen-2

 

De originele elementen van de molen zijn in tact gehouden waardoor er een hele bijzondere maar vooral warme sfeer ontstaat. De bakstenen en andere stenen muren zorgen voor heel veel verschillende structuren in het interieur. De warme en natuurlijke tinten van de materialen komen overal in het woonhuis terug.

Wonen-in-een-molen-3

Wonen-in-een-molen-4

Wonen-in-een-molen-5

De grootte van de ruimtes vraagt om grotere meubels dan normaal. Door met de ruimte te spelen en mee te gaan in de grootte oogt het geheel niet zo kaal en leeg. Zou je er kleinere meubels in plaatsen dan kan zo’n unieke ruimte te leeg aanvoelen.

Wonen-in-een-molen-6

Wonen-in-een-molen-7

Wonen-in-een-molen-8

 

Hier en daar zijn er nieuwe kozijnen in het gebouw geplaatst zodat er meer daglicht naar binnen valt. De hoogte van de ramen is vaak extreem hoog waardoor je ook extreem lange gordijnen nodig hebt in sommige ruimtes.

Wonen-in-een-molen-9

Wonen-in-een-molen-10

Omdat dit zo’n unieke manier van wonen is, is het ook belangrijk om een uniek interieur te creëren maar op zo’n manier dat het niet de aandacht weghaalt bij de prachtige architectuur.

Door het gehele huis en interieur zijn dezelfde kleuren en materialen gebruikt wat betreft accessoires, stoffering en meubels. Hierdoor ontstaat er een eenheid in het interieur, één sfeer die overal doorgetrokken is.