De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Type woning #3: Vrijstaande woning

Er zijn zoveel verschillende type woningen. Om hier een overzicht van te geven beginnen we met een reeks type woningen. Wat is het type woning en wat zijn de voor- en nadelen van dit type woning? Hoe kun je je woning het beste inrichten? Tips en trucs voor jouw type woning. We beginnen met #3: Vrijstaande woning.

Vrijstaande woning waalsprong

Bron: waalsprong

Een vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere huizen of gebouwen en in principe omgeven is door een tuin. Vrijstaande woningen zijn er in allerlei soorten en maten, van kleine boerderijen tot grote landhuizen. Het voordeel aan vrijstaande woningen is dat ze vrijwel allemaal uniek zijn. Uiteraard heb je ook hele wijken waar vrijstaande woningen identiek worden gebouwd, maar de meeste woningen hebben iets unieks. Geen buren, een eigen ruimte én een originele woning.

Vrijstaande woning onderwater-partners

Bron: onderwater-partners

De voordelen:

– Een eigen leefruimte
– Geen geluidsoverlast
– Grote woning

De nadelen:

– Dure woning
– Verder zijn er geen nadelen aan een vrijstaande woning. Het enige nadeel kan zijn dat je erg ver van de bewoonde wereld af woont en je het directe contact mist met nabije buren.

Vrijstaande woning vroombouw

Bron: vroombouw

Type vrijstaande woningen

Boerderij:
Een boerderij geeft het landleven weer. Waar een boerderij vroeger stond voor het harde werken, zien we ze nu ook vaak voor de ‘sier’. Omdat boerderijen zo prachtig vormgegeven zijn, dromen veel mensen van zo’n woning. Maar, als je dan kiest voor een boerderij, neem er dan in ieder geval een paar dieren bij!
Herenhuis:
Vroeger werden de herenhuizen bewoond door heren van stand. Een herenhuis is daarom ietwat statig en deftig. Een prachtig vrijstaande ruime woning.
Loft:
Hoewel een loft niet altijd ‘vrijstaand’ hoeft te zijn, is het vaak wel een ontzettend grote ruimte. Daarom staat deze onder het kopje ‘vrijstaande woning’. Vaak is het één grote ruimte die je volledig naar eigen smaak kan indelen. Dat geeft veel vrijheid aan de bewoner.

Vrijstaande woning onbekend

Bron: onbekend

Hoe richt ik mijn vrijstaande woning in?

Tip 1: De belangrijkste tip voor een vrijstaande woning is: denk groots. Je hebt een grote ruimte dus wees niet bang om grote meubels te gebruiken. Een heerlijke grote sofa, prachtige grote schilderijen of tekeningen op de muur, een eettafel voor 12 man, niets is te gek. Meet je woonkamer van te voren en ga aan de slag!
Tip 2: De tweede belangrijkste tip is: durf. Durf eens iets geks te doen. Een grote ruimte kan soms kaal ogen en zelfs ietwat saai. Probeer het knus te maken door kleuren op de muur, mooie prints, gekke stofjes en leuke kunstobjecten. Het kan in jouw huis, dus geniet ervan.

Vrijstaande woning homedit

Bron: homedit
Vrijstaande woning vivavida
Bron: vivavida

Zie een vrijstaande woning als een leeg schildersdoek, je kunt je er helemaal op uitleven! Gebruik je eigen creativiteit en inzichten om je huis tot een prachtige woning te maken.

Woon jij in een vrijstaande woning? Laat ons weten hoe deze eruit ziet! We zien uit naar jouw reactie.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?