De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Macramé wanddecoratie

Macramé is een handwerktechniek die al heel lang bestaat. Het is verwant aan kantklossen en bestaat uit knopen van draden. Hierdoor verschijnt er een patroon waardoor de meest unieke ontwerpen gemaakt kunnen worden. Zo’n knoop bestaat uit vier naast elkaar liggende draden: de buitenste draden waarmee je de knoop maakt en de twee binnenste draden om de knoop rond te maken. Er zijn allerlei manieren om dit te doen en ook voor diverse toepassingen zoals armbandjes, tassen, plantenhangers, raamdecoratie en macramé wanddecoratie.

Macramé wanddecoratie

Een Macramé wandstuk is een bijzonder stuk decoratie om in huis te hangen. Het is opvallend, handgemaakt en uniek! De volgende Macramé stukken zijn een voor een prachtig! Deze wanddecoraties zijn geschikt voor de slaapkamer, woonkamer maar ook in de hal of keuken hangen ze heel mooi.

Bron: etsy

Bron: instagram

Bron: ouiouistudio

Bron: koel-magazine

Bron: eBay

Bron: fine interiors

Bron: pinterest

Bron: pinterest

De materialen van Macramé wanddecoratie

Het kan gemaakt worden met dikke maar ook dunne garens zoals bijvoorbeeld wol of katoen. Touw soorten zijn overigens ook geschikt hiervoor. Het mooiste is om een milieuvriendelijk materiaal te kiezen zodat de wanddecoratie ook nog eens ecologisch verantwoord is. Dit past helemaal binnen het thema. Je zal zien dat wanneer je op zoek gaat naar een macramé wanddecoratie er vaak gekozen wordt voor ecologische materialen.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?