De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Oosterse tapijten in het interieur

Een tapijt uit Turkije of een ander oosters land is tegenwoordig een must have. Een mooie blikvanger op de vloer mag niet meer ontbreken, maar waarom zijn we er zo verliefd op? Wat voegt het toe aan ons interieur en wat doet het met de ruimte en de sfeer? Vandaag kijken we naar een aantal oosterse tapijten in het interieur en laten we ons inspireren!

9x Oosterse tapijten in het interieur

Denk bijvoorbeeld eens aan Perzische tapijten, kelims, patchwork tapijten en tapijten met Oosterse patronen. Het zijn allemaal unieke en kleurrijke oosterse tapijten die toegepast kunnen worden in ieder interieur. Dat is het grote voordeel van een Oosters tapijt, namelijk dat het past in zoveel verschillende interieur stijlen.

Bron: HonestlyWTF

Bijvoorbeeld in een moderne en neutrale slaapkamer zoals hier. Het tapijt geeft het interieur veel meer karakter en persoonlijkheid. Het geeft iets om naar te kijken in een zeer neutraal interieur.

Bron: saatchi art

Een Oosters tapijt kan ook gecombineerd worden met retro meubels zoals te zien is in dit interieur.

Bron: lorilangille

Een modern en Scandinavisch interieur is ook geschikt als interieur stijl voor een Oosters tapijt. Het geeft zoveel warmte aan deze ruimte dat je het echt zou missen als het tapijt weg zou zijn.

Bron: beckiowens

Of wat dacht je van een tapijt in de badkamer? Waarom niet? Een mooie sfeermaker en het zorgt ervoor dat de badkamer vriendelijker overkomt en prettiger aanvoelt.

Bron: apartmenttherapy

Met een vloerkleed geef je ook een bepaald gebied in een ruimte aan. Hier is ervoor gekozen om het vloerkleed onder de eethoek te leggen. Hiermee begrens je een gebied in het interieur.

Bron: sugarandcloth

Een mooi kleurrijk oosters tapijt is ook ideaal om wat meer pit en meer kleur toe te voegen. Ga voor een fantastisch opvallend en kleurrijk tapijt zoals een kelim.

Bron: domino magazine

Of blijf in de neutrale kleuren van het huidige interieur en voeg er een mooi bijpassend vloerkleed aan toe.

Bron: west elm

Dit tapijt doet denken aan een tapijt van onze grootouders. Ook dat soort tapijten zijn hartstikke hip en te gebruiken in de hedendaagse interieurs.

Bron: thegoldengirlblog

Er zijn ontzettend veel verschillende oosterse tapijten verkrijgbaar, in diverse formaten, met verschillende patronen en ook nog eens in allerlei kleuren. De keuze is reuze dus doe goed onderzoek voordat je er eentje aanschaft!

Eerder door jou bekeken producten

Umbra Cappa Dubbele Gordijnroede 182 – 365 cm
60,- Umbra Cappa Dubbele Gordijnroede 182 – 365 cm Umbra Bekijk Shop
Lantaarns Rana (3-delig), twentyfour
109,99 Lantaarns Rana (3-delig), twentyfour twentyfour Bekijk Shop
HKliving Rope Art Sculpture Wandornament 90 x 90 cm
379,- HKliving Rope Art Sculpture Wandornament 90 x 90 cm HKliving Bekijk Shop
Label51 Ghent Dressoir 190 cm Mangohout
899,- 1024,95 Label51 Ghent Dressoir 190 cm Mangohout LABEL51 Bekijk Shop
Beeztees Zigzag Honden Ligkussen 112 x 77 cm
52,99 59,95 Beeztees Zigzag Honden Ligkussen 112 x 77 cm Beeztees Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?