De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Vloerkleden in het voorjaar

Niet alleen in de winter is het fijn om vloerkleden in huis te hebben liggen, ook in de lente en de zomer zijn vloerkleden een must! We zien ze vanaf dat het lekker weer wordt, ook vaak buiten op het terras, vlonder, balkon of in de tuin liggen. Het zijn echte sfeermakers en daarom vinden wij dat ze er ook in het voorjaar mogen zijn!

Vloerkleden in het voorjaar: licht en verfrissend

Natuurlijk leg je in het voorjaar andere vloerkleden dan in de winter. Je maakt meer gebruik van lichte kleuren, dunnere materialen en luchtigere vloerkleden dan in de winter.

vloerkleed-in-het-voorjaar-1

Bron: The Design Chaser
vloerkleed-in-het-voorjaar-2
Bron: Mahalolena
vloerkleed-in-het-voorjaar-3
Bron: Studiosybrandy
vloerkleed-in-het-voorjaar-4
Bron: Planete Deco
vloerkleed-in-het-voorjaar-5
Bron: SheerLuxe
[Tweet “Gooi je winter vloerkleed eruit en kies een lichte, kleurrijke variant voor de warme maanden!”]

Wanneer je nog geen vloerkleed in het voorjaar hebt liggen en je wil graag een nieuwe kopen dan kun je de volgende tips goed gebruiken.

Tip 1: Kies voor lichte kleuren

Lichte kleuren vallen minder op, laten de ruimte groter lijken en reflecteren het daglicht dat van buitenaf komt.

Tip 2: Kies ook eens voor een opvallend kleurtje

Zoals je in de voorbeelden hierboven ziet, worden ook vaak felle en vrolijke kleuren gebruikt. Je hoeft geen vloerkleed in kanariegeel te kopen, maar een vloerkleed met een klein kleurrijk detail is juist erg leuk in de warme maanden van het jaar.

Tip 3: Kies voor zachte stoffen

In de winter mogen dikke, grove stoffen gebruikt worden maar in de lente en zomer kun je beter kiezen voor iets fijners, iets zachts en vriendelijkere materialen.

Tip 4: Rechthoekig, vierkant of rond?

De vorm van het vloerkleed in het voorjaar kan van vierkant tot rond zijn. Een rond vloerkleed is weer eens iets anders, het geeft een rechthoekige ruimte meer karakter en speelsheid. Een rechthoekig tapijt is misschien iets praktischer maar ook het meest gekozen model en formaat.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?