De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een pastel winterinterieur

Een pastelkleurig interieur associëren we meestal met de lente vanwege de fris en fleurige uitstraling. Maar er zijn ook pastelkleuren die juist goed passen in een winters interieur. Denk bijvoorbeeld eens aan warme aardetinten in een pastelkleur? Gecombineerd met goud of koper? Wij krijgen het spontaan al lekker warm! Een pastel winterinterieur kun je op veel verschillende manier creëren. Combineer warme kleuren met warme materialen, maak gebruik van warme en zachte stoffen, breng sfeer in huis met kaarsen, theelichten en een vuurtje of leg een heerlijk zacht vloerkleed in de zithoek.

Voorbeelden van een pastel winterinterieur

Een warm pastel winterinterieur kun je bijvoorbeeld realiseren door gebruik te maken van koper, pastelkleurige tinten die in de buurt van koper komen zoals bruin, oranje maar ook zandkleur en wit. Met een basis van wit kun je variëren met pastelkleuren zonder dat het geheel te onrustig wordt.

Pastel-winterinterieur-1

Bron: nature-element

Warme stoffen, zachte sierkussens, winterse decoratie zoals takken, een kerstboom, theelichten en kaarsen geven een interieur ontzettend veel sfeer.

[Tweet “Inspirerend: een pastel winterinterieur. Pastelkleuren kunnen het gehele jaar door!”]

Pasteltinten zoals groen, grijs en blauw zijn ook goede kleuren om in een wit interieur te gebruiken. Hiermee geef je de ruimte een frissere uitstraling en is het geheel iets minder ‘vrouwelijk’ dan met bijvoorbeeld kopertinten.

Pastel-winterinterieur-2

Bron: fashionlab

Hoe geef je het interieur nou dat winters effect zonder er al teveel geld aan uit te geven?

Door bijvoorbeeld voor accessoires te kiezen in plaats van een geheel nieuwe inrichting. Als je varieert met accessoires in elk seizoen dan hoef je geen grote elementen te vervangen in het interieur. Zo kun je de meubels het gehele jaar laten staan maar creëer je dus elk seizoen weer een nieuwe look. Dit doe je door te kiezen voor een neutrale basis aan meubels. Bijvoorbeeld een bankstel met een rustgevende, niet al te opvallende kleur die te combineren is met bijna alle andere kleuren. Denk hierbij aan natuurlijke tinten zoals zandkleur, grijs tinten, wittinten, zwart of eventueel een donkerblauw.

Pastel-winterinterieur-3

Bron: styledbyromy

Materialen geven de ruimte ook meer sfeer en een pastel winters effect. Dit mood board geeft een mooie indruk van pastelkleurige materialen die in de winter meer warmte en sfeer toevoegen aan het interieur. Een prachtig warm vloerkleed, robuust hout, een zachte veren structuur (kan terugkomen in accessoires, kussens etc.), pastelkleurige tegels of behang en een heerlijk warm schapenvacht.

Pastel-winterinterieur-4

Bron: styledbyromy

Heb je een vraag over dit onderwerp of een suggestie? Laat een berichtje achter!

Veel succes met het creëren van een pastel winterinterieur.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?