De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een woonkamer in Arabische stijl

Wellicht trekt dit je niet meteen aan maar de Arabische stijl is een prachtige en sierlijke stijl die zeer elegant is. Onder de Arabische interieur stijl vallen sferen zoals bijvoorbeeld Marokkaanse woonkamers waarin we prachtige mozaïeken en houtsnijwerken zien. Wat wordt er nog meer gebruikt in Arabische woonkamers? Kleuren zoals paars en rood maar tegenwoordig is de Marokkaans moderne stijl juist minder kleurrijk en vooral heel wit.

Modern Arabisch

Deze moderne Marokkaanse stijl kunnen we niet echt onderdeel noemen van de Arabische stijl omdat we dit nergens terug zien komen in Marokko zelf maar toch houden wij ervan in Nederland. Je hebt namelijk niet veel nodig om een Arabische / Marokkaanse sfeer te creëren.

Zilverkleurige dienbladen, zitkussens en poefjes, hanglampen, kandelaars, spiegels en kaarsen. Als je deze met elkaar combineert dan ontstaat er een intiem en modern Arabische sfeer.

Woonkamer-Arabische-Stijl-6

Bron: stripesandwalls

Woonkamer-Arabische-Stijl-7

Bron: womanistical

Woonkamer-Arabische-Stijl-8

Bron: nsmbl

Woonkamer-Arabische-Stijl-9

Bron: a-musthave

Traditioneel Arabisch

In traditionele interieurs zien we juist veel warme kleuren zoals rood, paars, bruin en goud. Prachtige ingewikkelde patronen worden gebruikt in houtwerk maar ook tegelwerk en stoffen. Een Arabische woonkamer kan niet zonder een aantal mooie bogen als doorgang, doorkijkje of als decoratie in de wand.

Woonkamer-Arabische-Stijl-1

Bron: pinterest

Woonkamer-Arabische-Stijl-2

Bron: pinterest

Woonkamer-Arabische-Stijl-3

Bron: pinterest

Woonkamer-Arabische-Stijl-4

Bron: pinterest

Een mooie combinatie van beide stijlen is het volgende voorbeeld waarin we zien hoe kleur en een witte basis een goede Arabische sfeer creëren in deze woonkamer. Een mix van oud en nieuw, van traditioneel en modern.

Woonkamer-Arabische-Stijl-5

Bron: robsmith

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?