De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een kleurrijk Scandinavisch interieur

Scandinavië liefhebbers opgelet, deze binnenkijker is op en top Scandi, kleurrijk en sereen! Kan dat allemaal in één ruimte? Deze gezellige woning bewijst het maar weer! Een Scandinavisch interieur is al jaren populair en het lijkt ook niet minder te worden. Hoe kan dat toch dat wij Nederlanders zo’n fan zijn van de interieur stijl uit het Hoge Noorden?

Is het vanwege de natuurlijke materialen? De simpele vormen? De sterke designs? De pastel-achtige kleuren? De designers uit Scandinavië? Vertel jij het ons maar, wij vinden het allemaal erg mooi.

Een Scandinavisch interieur straalt zoveel rust uit, natuurlijkheid, ruimtelijkheid en openheid. Allemaal factoren die wij graag zien terug komen in onze Nederlandse interieurs.

Inspirerend: Een kleurrijk Scandinavisch interieur

Dit kleine appartement in Kopenhagen is slechts 88 m2 groot maar oogt zoveel ruimtelijker. Hoe creëer je dit effect? Wij kunnen maar 1 ding zeggen: door licht toe te laten en dit te reflecteren met lichte kleuren.

kleurrijk-scandinavisch-interieur-badkamerkleurrijk-scandinavisch-interieur-detailkleurrijk-scandinavisch-interieur-eethoek

Eigenlijk zijn er ontzettend veel verschillende kleuren gebruikt in dit interieur, maar toch oogt het rustgevend en open. Wederom komt dit door die lichte basis die de ruimte heeft. Kijk maar eens naar de wanden, het plafond en de vloer. Allemaal zijn ze licht van kleur en materiaal.

kleurrijk-scandinavisch-interieur-eetkamerkleurrijk-scandinavisch-interieur-halkleurrijk-scandinavisch-interieur-raam

Groen mag natuurlijk niet ontbreken en dus is er gekozen voor planten met mooie groene bladeren, cactussen en vetplanten. Voor elke plant is een leuk vaasje of potje gezocht waardoor het allemaal uniek blijft.

kleurrijk-scandinavisch-interieur-slaapkamerkleurrijk-scandinavisch-interieur-stoel

Overigens mag een beetje kleur in een Scandinavisch interieur niet ontbreken. Een lichte basis van de ruimte is natuurlijk ideaal maar zo’n gekleurde wand is ook wel erg gaaf!

kleurrijk-scandinavisch-interieur-uitzichtkleurrijk-scandinavisch-interieur-woonkamer

Bron: femina

Leuke Scandinavische producten in vrolijke kleuren

[products ids=”67035,63564,68383,67059″]

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?