De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Mix verschillende woonstijlen met elkaar (tips en DIY)

Het mixen van woonstijlen is niet meer weg te denken uit ons huidige interieur beeld. We vinden vaak niet meer 1 stijl leuk maar combineren juist liever meerdere stijlen door elkaar. Wat kun je nou wel en niet met elke combineren qua woonstijlen? Vaak gaat het wel goed om woonstijlen te combineren maar het kan ook mis gaan.

Het mixen van woonstijlen

Het mixen gebeurd vaak vanzelf, je hebt een aantal nieuwe meubels, nog wat oude meubels en die staan samen in de woonkamer. Dat is natuurlijk al het mixen van verschillende stijlen. Maar je kunt het ook bewust doen zoals bijvoorbeeld de volgende voorbeelden.

Woonstijlen-Mix-1

Bron: showhome

Industrieel en vintage, gemixt tot 1 sfeervol interieur. De keuken is nieuw en industrieel terwijl de stoelen en tafel antiek zijn. De ruimte zelf is juist weer bestaande bouw maar wel opgeknapt tot deze prachtige ruimte.

Woonstijlen-Mix-2

Bron: blogspot

Zo kun je ook mooie antieke tafels en kasten combineren met industriële stoelen. Het contrast tussen twee woonstijlen maakt het interieur juist interessant en onvoorspelbaar.

Woonstijlen-Mix-3

Bron: inrichting-huis

Dit voorbeeld is uniek. Hier zien we antiek en modern met elkaar gecombineerd. Maar er is ook een vleugje cultureel te vinden zoals bijvoorbeeld het tapijt en de poef. Toch vormt de woonkamer een geheel ook al is het een mix van vanalles.

Woonstijlen-Mix-4

Bron: woonguide

Klassieke meubels gecombineerd met uiterst moderne meubels. De klassiek Barcelona Chair gecombineerd met een moderne bank en salontafel.

Woonstijlen-Mix-5

Bron: woonguide

Landelijk gecombineerd met industrieel. De landelijke houten tafel en kasten gecombineerd met industriële lampen. Een leuke combi voor in huis!

[Tweet “Verhoudingen zijn belangrijk in een interieur. Probeer een balans te vinden tussen de verschillende stijlen in een interieur.”]

Woonstijlen-Mix-6

Bron: roomed

Minimalistisch samen met modern en een vleugje klassiek. De klassieke tint komt vanuit de kleurencombinatie van zwart en hout maar ook door de details in de ruimte zelf zoals de open haard en lambrisering.

Woonstijlen-Mix-7

Bron: roomed

Deze open keuken is een combi van veel verschillende woonstijlen. Industrieel, modern maar ook minimalistisch. Industrieel is bijvoorbeeld de opbouw van het keukeneiland maar ook de robuuste bakstenen muur. Modern zijn de keukenkastjes en apparatuur maar daarnaast is het meubilair weer vintage. Zoals je ziet wordt hier van alles gecombineerd en valt het allemaal op zijn plek.

Eerder door jou bekeken producten

Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders
59,99 Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal
89,99 Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders
42,99 Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding James Bond, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding James Bond, Reinders home24 Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?