De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Tips voor het inrichten van een Scandinavisch interieur

Regelmatig komen er prachtige Scandinavische interieurs voorbij op MakeOver.nl waar je heerlijk bij kunt wegdromen. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat je graag zelf zo’n mooi Scandinavisch interieur zou willen creëren. Daarom gingen wij op zoek naar de beste tips voor het inrichten van een Scandinavisch interieur. Lees in dit artikel welke kleuren, materialen, vormen, meubels en accessoires je nodig hebt om een Scandinavisch interieur te creëren.

Bron: senseofthecity

Tips voor het inrichten van een Scandinavisch interieur

Deze vijf tips geven ook meteen aan wat de bevolking van Scandinavië belangrijk vindt in het leven zoals bijvoorbeeld de natuur, de kwaliteit van producten en natuurlijk het daglicht. Daglicht speelt een grote rol in deze noordelijke landen omdat er in de winter maar enkele uren licht is.

Tip #1: De vloer

De meest voorkomende type vloeren in een Scandinavisch interieur zijn de houten vloer soorten. Af en toe zien we een blanke houten vloer in een woning maar meestal zijn het wit geschilderde planken vloeren die gebruikt worden. Een houten planken vloer geeft een woning sfeer, het is een warm materiaal en het voelt ook fijn aan en tenslotte is het ook een materiaal uit de omgeving en uit de natuur.

scandinavisch-interieur-2

Bron: welke

Tip #2: Kleuren

Neutrale kleuren zijn de basis in een Scandinavisch interieur. Rustgevende en niet al te opvallende kleuren worden het meest gebruikt zodat je kunt variëren met kleur in meubels en accessoires.

[Tweet “Simpel, natuurlijk en kwalitatief: de keywords van een Scandinavisch interieur”]

scandinavisch-interieur-3

Bron: roomed

Tip #3: Het licht

Des te groter het raam, des te meer daglicht er naar binnen valt. Door geen gordijnen voor het raam te hangen of te kiezen voor lichte en dunne gordijnen, komt er zo optimaal mogelijk daglicht naar binnen.

scandinavisch-interieur-5

Bron: roomed

Tip #4: De natuur

Gebruik de natuur en laat de natuur terugkomen in het interieur. Dit doe je bijvoorbeeld door houten producten te kopen en veel groene planten te plaatsen. Een echt schapenvacht komt ook regelrecht uit de natuur en is een must in een Scandinavisch interieur.

scandinavisch-interieur-4

Bron: jeinterieurinrichten

Tip #5: Kwaliteit en design

Tenslotte houden ze ook van kwaliteitsproducten en design. Klassiekers zoals een Eames stoel of een product van een Scandinavische ontwerper of merk, mag niet ontbreken in het interieur.

Eerder door jou bekeken producten

Bank Noud met relaxfunctie Grijs, Microvezel, 2-zits, Modern design
2099,- 2349,- Bank Noud met relaxfunctie Grijs, Microvezel, 2-zits, Modern design Goossens Bekijk Shop
Zone Denmark Wisser met houder
34,95 Zone Denmark Wisser met houder Zone Bekijk Shop
Yamazaki Pot Lid & Pan Holder Keukenorganiser
49,- Yamazaki Pot Lid & Pan Holder Keukenorganiser Yamazaki Bekijk Shop
HEMA Vilten Mand 22 X 15 X 32 Cm (gris)
7,- HEMA Vilten Mand 22 X 15 X 32 Cm (gris) HEMA Bekijk Shop
HEMA Hoeslaken Topmatras – Zacht Katoen – 160 X 200 Cm – Wit (blanc)
20,- HEMA Hoeslaken Topmatras – Zacht Katoen – 160 X 200 Cm – Wit (blanc) HEMA Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?