De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een woonkamer in aardetinten

Aardetinten zijn natuurlijke tinten die voorkomen in de natuur. Deze natuurlijke kleuren noemen we aardetinten omdat het de warmere kleuren zijn die we uit de natuur kennen. Kleuren zoals rood, bruin, geel, oranje en lichtgroen valt onder de warme kleuren uit het natuurpallet. Deze kleuren zijn ideaal om te gebruiken in een interieur. Zo zochten we een aantal prachtige interieurs die geheel of gedeeltelijk ingericht zijn met aardetinten.

Een woonkamer in aardetinten

Je kunt een interieur op verschillende manieren inrichten met aardetinten. Er zijn vele gradaties in aardetinten. Ga je voor de donkere tint van bijvoorbeeld warm rood? Of juist voor een lichtere variant? Combineer je de donkere varianten met elkaar of juist allemaal lichtere tinten? De volgende interieurs zijn op verschillende manieren ingericht.

Woonkamer-in-Aardetinten-1

Bron: welke

In dit interieur zijn een aantal aardetinten zoals okergeel en verschillende rood tinten met grijs gecombineerd. Tinten zoals wit, grijs en zwart kunnen goed gebruikt worden in een woonkamer in aardetinten. Het zijn neutrale kleuren waardoor je ze goed kan combineren met andere kleuren in een interieur. De kleuren komen terug in sierkussens, het vloerkleed, het behang en patronen.

[Tweet “Er zijn vele gradaties in aardetinten voor een interieur. Dat maakt het combineren en inrichten juist zo leuk!”]

Woonkamer-in-Aardetinten-2

Bron: waanzinniginterieur

Woonkamer-in-Aardetinten-3

Bron: decoholic

Door gebruik te maken van donkere aardetinten krijg je een intieme sfeer. Decoreer je interieur met materialen zoals hout, warme stoffen en warme sfeerverlichting voor een sfeervol en gezellig resultaat.

Woonkamer-Aardetinten-4

Bron: levis

Aardetinten kunnen ook gebruikt worden in een landelijke setting zoals deze woonkamer. Door middel van hout, kleden op de vloer, plaids, kaarsen en lijsten maak je het interieur nog landelijker.

Woonkamer-Aardetinten-5

Bron: nusindustrialdesign

Woonkamer-Aardetinten-6

Bron: homeandtables

Ten slotte zien we hier een interieur waarbij veel aardetinten gebruikt zijn in stoffen en meubilair in combinatie met een neutrale basis van witte wanden, een houten vloer en een prachtig houten plafond. Door zo’n basis aan te brengen kun je allerlei warme aardetinten met elkaar combineren zonder dat het veel te druk wordt.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?