De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Inspiratie: Warme winterkleuren

De winter is nog lang niet afgelopen maar gelukkig worden de dagen langzaamaan weer iets langer. Toch blijft het nog vaak donker en grauw buiten en dus is het van belang dat we het binnen knus en warm maken. Dit doen we bijvoorbeeld met warme winterkleuren. Winterkleuren voor binnen zijn sfeermakers, kleuren die warmte brengen en gezelligheid. Elk jaar zijn deze kleuren weer iets anders. Dit jaar is bijvoorbeeld de nieuwe kleur kopergoud bedacht. Een warme en sfeervolle kleur die heel goed te gebruiken is als warme winterkleur maar ook als warme zomerkleur. Een kleur voor elk seizoen dus!

6x warme winterkleuren

Deze voorbeelden geven mooi weer hoe je warme kleuren kunt gebruiken in het interieur. Warme kleuren hoeft niet te betekenen dat het ook donkere kleuren moeten zijn. Pasteltinten zijn ook warme kleuren en kunnen dus ook heel goed in het winter seizoen gebruikt worden.

Warme-winterkleuren-1

Bron: habitos

Een gedurfde kleur is deze warme oranje tint zeker wel. Deze kleur behoort tot de aardetinten maar wordt juist heel warm en stoer doordat het gecombineerd wordt met donkergrijs, hout en ruwe materialen.

[Tweet “Hoe breng je warmte en sfeer terug in huis? Met warme winterkleuren!”] Warme-winterkleuren-3
Bron: pure-original

Mood boards zijn een goede manier om een sfeer te bepalen voor in een interieur. Dit mood board bestaat uit hout, oranje tinten, natuurlijke materialen en neutrale tinten. Een warm, fris en sfeervol mood board voor een winters interieur.

Warme-winterkleuren-4

Bron: pure-original

Ook blauwtinten kunnen heel warm en sfeervol overkomen door ze te combineren met hout maar ook te variëren in diverse tinten blauw. Gebruik warme tinten blauw in combinatie met koude tinten voor meer diepte in het interieur.

Warme-winterkleuren-5

Bron: annekedekkers
Warme-winterkleuren-6
Bron: christmaholic

Pastelkleuren zoals roze worden ook vaak gecombineerd met koper en goud voor meer sfeer en warmte. De materialen koper en goud zijn echte sfeermakers op het moment. Je kunt er niet meer omheen in de meeste woonwinkels, koper en goud mag gezien worden! Een leuke manier om warme winterkleuren in het interieur terug te brengen.

Wat zijn jouw favoriete warme winterkleuren van deze winter?

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?