De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Inspiratie voor een zwart wit interieur

Het zwart wit interieur is niet meer weg te denken uit onze interieurs. De trend wordt steeds populairder en grootser. Maar waarom eigenlijk? Wat is er zo mooi aan een zwart wit interieur? Waarom passen zoveel mensen deze kleuren combinatie toe? Door middel van de volgende tien inspiratie voorbeelden willen wij jou laten zien hoe een zwart wit interieur eruit ziet en wat er zo mooi aan is.

10 x zwart wit interieur

Ten eerste is het natuurlijk best wel gemakkelijk om een zwart wit interieur te realiseren want je kiest telkens alleen maar uit of zwarte of witte meubels, accessoires en materialen. De keuze wordt dus beperkter. Maar hoe breng je dan wat meer warmte in zo’n kil interieur? Dat doe je door meer leven erin te blazen door middel van planten, houten materialen en structuren.

Bron: universal-blueprint
Bron: dekolehti

Bron: regardsetmaisons
Bron: gramlove
Bron: mooreaseal

Door te variëren met diverse materialen, texturen en structuren in het wit en zwart krijgt een zwart wit interieur toch meer gelaagdheid, wordt het interessanter en krijgt het meer karakter.

Maak dus gebruik van bijvoorbeeld gladde materialen, ruwe materialen, stoffen en andere zachte elementen. Hierdoor ontstaat er niet alleen contrast tussen zwart en wit maar ook een contrast in de materialen.

Bron: srta-pepis
Bron: frichic

Een zwart met wit interieur is vaak ook erg licht en hierdoor ruimtelijk. Het wit reflecteert het daglicht dat naar binnen valt waardoor de ruimte nog groter en ruimtelijker lijkt. Een ideale bijkomstigheid van een mooi interieur.

Bron: my white obsession
Bron: thedesignchaser
Bron: adairdasilva

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?