De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Rood: kleur in je interieur #2

We lichten vandaag onze eerste echte kleur uit, namelijk rood! Bij rood denken onze hersenen meteen aan de liefde. Het is en blijft op die manier gegraveerd in ons denken. We worden vrolijk van deze kleur en hebben zin om allerlei dingen te ondernemen. Heb jij net dat extra beetje pit nodig? Kies voor rood!

Rood 1

Bron: uwkachel

Begrippen

Er zijn naast liefde nog een paar begrippen waar we rood aan kunnen koppelen:
– warmte
– herfst
– energie
– gevaar
– woede

Rood 2

Bron: bhg
Bron: nikepifanidis
Rood 13
Bron: dbkeukens

Primaire kleur

Laten we even beginnen bij het begin. Rood is een primaire kleur, dit betekend dat het niet uit vermenging kan worden verkregen. Dit rijtje kunnen we aanvullen met de kleuren geel en blauw. Daarnaast staat rood in de kleurencirkel tegenover groen, dit zijn sterk complementaire kleuren. Deze twee kleuren samen zorgen voor harmonie (zie onderstaande foto).

Rood 1

Bron: onbekend

Rood is een kleur die heel aanwezig is. Het overheerst bijna alle andere kleuren. Omdat rood nogal een harde kleur kan zijn, kun je dit bijvoorbeeld combineren met crème of lichtbruin. Deze kleuren zullen de sterkte van deze kleur gedeeltelijk wegnemen. Hierdoor krijg je een zachtere kleur rood. Mocht je juist rood willen accentueren kun je gaan voor wit of voor blauw.

Warmte en energie

Deze kleur wil je niet toepassen in een ruimte waar je je dagelijkse portie rust wil vinden. Rood is een kleur die juist energie en vitaliteit opwekt. Dit zou bijvoorbeeld perfect kunnen werken in een kantoor, of juist in een woonkamer ( om jezelf een extra handje te helpen bij het schoonmaken! ).

Rood 12

Bron: onbekend

Rood brengt warmte in je huis. Het is zelfs zo dat mensen het warmer krijgen in een huis met rode accenten dan een huis met bijvoorbeeld blauwe accenten. Je kunt rood toepassen op een grote muur, maar je kunt ook kiezen voor de kleinere accenten of voor bijvoorbeeld rode keukenkastjes!

Verschillende tinten rood

Als laatste moet je weten dat er ontzettend veel kleuren rood zijn. Je hebt warmere tinten maar ook koudere tinten. Kies voor de kleur die goed bij jou past en uiteraard bij jouw interieur. Neem anders ook eens wat andere kleurenstalen mee die je al hebt gebruikt of wilt gebruiken in je interieur. Zo kun je de perfecte rood voor jouw huis uitkiezen! Succes!

Rood 3

Bron: welke
Bron: countryLiving
Rood 5
Bron: onbekend

Hoe ziet jouw rode interieur eruit?

Eerder door jou bekeken producten

Fauteuil N-joy Divana, Fauteuil
499,- 599,- Fauteuil N-joy Divana, Fauteuil Goossens Bekijk Shop
Fauteuil Ampio geweven stof, Studio Copenhagen
829,99 Fauteuil Ampio geweven stof, Studio Copenhagen Studio Copenhagen Bekijk Shop
Fauteuil Minga, Fredriks
499,99 Fauteuil Minga, Fredriks Fredriks Bekijk Shop
Fauteuil Ventura – stof – oranje – Leen Bakker
135,15 159,- Fauteuil Ventura – stof – oranje – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop
Fauteuil Bergen – stof – donkerblauw – Leen Bakker
254,15 299,- Fauteuil Bergen – stof – donkerblauw – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?