De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Winterkleuren in het interieur

Dé winterkleuren van 2015/2016 lopen ver uiteen dit seizoen. Van donkere kleuren tot poeder zachte kleuren, alles is mogelijk. Bij winterkleuren denk je al gauw aan donkere en zware kleuren maar het is juist ook heel plezierig om gebruik te maken van lichte kleuren tijdens de donkere maanden van het jaar. Dit zijn de trends op het gebied van de winterkleuren van dit seizoen.

Winterkleuren in een interieur

Poederkleuren

Winterkleuren-1

Bron: roomed

Winterkleuren-5

Bron: roomed

Poederkleuren zijn verzachtende kleuren die rust en kalmte creëren in een interieur. Het zijn nog zachtere versies van pastel tinten waardoor het geheel heel rustig blijft. Het hoeft niet perse een romantisch effect te geven maar het kan ook heel verfrissend zijn.

Pasteltinten

Winterkleuren-2

Bron: roomed

Pasteltinten zijn al langer populair en dat blijven ze ook nog even. Met pastel tinten kun je een romantische sfeer maken door bijvoorbeeld zacht roze en zacht geel te gebruiken in combinatie met zachte stoffen en warme materialen.

Maar ook blauwe en groene pastel tinten zijn leuk om toe te voegen deze winter. Gebruik deze pastelkleuren eens met bijvoorbeeld grijs tinten en donkere varianten van de kleuren. Dat geeft een ruimte wat meer pit maar toch ook die verfrissende sfeer van pasteltinten.

Back to nature tinten

Winterkleuren-3

Bron: showhome

Winterkleuren-4

Bron: woonhome

Back to nature draait vooral om de kleur groen. Groen komt steeds meer terug in de interieurs door middel van planten maar ook botanische prints en posters. Varieer met verschillende tinten groen voor meer diepte in het interieur.

Natuurlijke tinten

Winterkleuren-6

Bron: showhome

Natuurlijke tinten zoals bruin-, blauw-, grijs-, groen- en okertinten komen oorspronkelijk uit onze natuur en geven een interieur heel veel warmte en sfeer. Deze warme tinten zijn perfect voor warm en iets donkerder interieur.

Eerder door jou bekeken producten

Glazen hanglamp, Naeve
149,99 Glazen hanglamp, Naeve Naeve Bekijk Shop
HEMA 3-pak Kartonnen Dozen (noir/blanc)
7,- HEMA 3-pak Kartonnen Dozen (noir/blanc) HEMA Bekijk Shop
HEMA Fotolijst 31,7 X 22,5 Cm
8,- HEMA Fotolijst 31,7 X 22,5 Cm HEMA Bekijk Shop
Aquanova Slate Plateau
41,9 41,90 Aquanova Slate Plateau Aquanova Bekijk Shop
Kap Cilinder – groen – Ø40×30 cm – Leen Bakker
39,99 Kap Cilinder – groen – Ø40×30 cm – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?