De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Zwart toevoegen aan het interieur

Hoe integreer je de meest donkere kleur die we kennen, zwart, in het interieur? Het is officieel niet eens een kleur maar wij beschouwen zwart voor nu eventjes wel als kleur. Hoe voeg je zwart aan je interieur toe? Het is een opvallende en harde kleur waar je voorzichtig mee om moet gaan. Voordat je het weet heb je teveel zwart toegevoegd of komt het te heftig over.

Zwart toevoegen aan het interieur: hoe doe ik dat?

Ten eerste ligt het aan welke ruimte in huis je kiest om de kleur zwart toe te voegen. Als eerste kijken we naar twee voorbeelden van een keuken in het zwart.

Zwart-toevoegen-interieur-1

Bron: domainehome

Zwart-toevoegen-interieur-9

Bron: habitos

Het lijkt alsof zwart de ideale kleur is voor in de keuken, maar vergis je niet, op zwart zie je bijna alles. Vetvlekken, strepen noem het maar op, het valt erg op. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je geen zwart in de keuken kunt gebruiken. Een goed voorbeeld van op een efficient manier gebruik maken van zwart is de achterwand van deze keuken. De zwarte tegels hebben een kleine glinstering en ze zijn ongelijk waardoor vies en vuiligheid minder snel opvalt. Ideaal als achterwand bij het fornuis bijvoorbeeld.

De mate van zwart is hier nogal groot. Niet alleen de achterwand maar ook de keuken zelf is zwart. Dit geeft een zeer stoere maar ook mystieke indruk. Het is hier persoonlijke smaak die ervoor zorgt of je dit wel of niet zou toepassen bij jouw thuis.

Zwart-toevoegen-interieur-2

Bron: stylizimoblog
Zwart-toevoegen-interieur-3
Bron: myunfinishedhome
Zwart-toevoegen-interieur-4
Bron: mydubio

Zwart wordt ook vaak gebruikt in slaapkamers om meer sfeer en romantiek te creëren. Zwart is namelijk heel romantisch als je het combineert met warme materialen, houten elementen en materialen en sfeerverlichting. De ideale basis voor een slaapkamer. Kies een wand uit die je graag wilt schilderen maar zorg ervoor dat het niet direct op je af komt als je in bed ligt of als je de slaapkamer binnen loopt. Dit is vaak de wand waar het bed tegenaan staat.

[Tweet “Knal met de kleur zwart in huis, maar knal niet té hard!”]

Zwart-toevoegen-interieur-5

Bron: bloglovin
Zwart-toevoegen-interieur-6
Bron: stylizimoblog
Zwart-toevoegen-interieur-7
Bron: wiki-wonen
Zwart-toevoegen-interieur-8
Bron: eamesloungechair

Zwart kan ook toegepast worden in de woonkamer (als bankstel bijvoorbeeld), in de hal, kinderkamer of entree. Combineer zwart met bijvoorbeeld grijs tinten om het geheel iets minder heftig te maken en voeg witte elementen toe voor meer licht en frisheid.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?