De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Kleine klus, groots effect!

Hoe laat je jouw kamer hoger lijken, of groter? Wat doe je met een deur die onhandig in de hoek zit? Als je handig bent met de kwast, kan je vaak in korte tijd een groots effect bereiken in je interieur. Hieronder volgen een paar leuke verftips.

#1 Verf een lambrisering op de muur

Een heel leuk effect bereik je met het verven van een lambrisering op je muur. Je brengt op een eenvoudige manier kleur in je huis en de lambrisering benadrukt bovendien de lengte van de muur. 

Met de hoogte van de lambrisering kan je nog een extra ruimtelijk effect creëren: met een lage lambrisering lijkt de ruimte hoger, en met een hoge lambrisering maak je de ruimte optisch lager – handig voor een ruimte met hoge plafonds die je knusser wilt laten lijken. 

Bron: @dianaousdal

Bron: @Terzo Piano

#2 Het hoekje om – door op de volgende muur door te verven, krijgt de deur een betere plek

In sommige kamers zit de deur precies in een hoekje waardoor je een heel gek effect krijgt als je die muur in een andere kleur dan de deur verft. Maar als je die kleur nu door verft op de aangrenzende muur, dan zorg je er optisch voor dat de deur meer ruimte krijgt. Daardoor valt die beter op z’n plek. In onderstaand voorbeeld heeft de bewoonster de slaapkamerdeur altijd open staan. Vandaar dat we hier voor een bredere band hebben gekozen die ook nog zichtbaar is als de deur openstaat.

Bron: @simoneinterieurontwerpstyling

#3 Creëer een hoekje in je kamer door het plafond voor een deel mee te verven

Veel mensen durven het niet aan om het plafond in een andere kleur dan wit te verven, terwijl dit toch een heel leuk effect kan geven. Zo kan je er een deel van de kamer een duidelijke eigen functie mee geven, zoals bijvoorbeeld  een kinderhoekje in een grote woonkamer. Ook in een slaapkamer kan dit een leuk effect geven. Door de kleur van de muur op het plafond door te laten lopen lijkt het net of je bed in een nis staat. In de tienerkamer op de foto, hebben we de kleur van de muren juist boven het bureau door laten lopen. Zodat dat een echte, afgebakende werkplek is geworden.

Bron: @simoneinterieurontwerpstyling

#4 Beschut gevoel door donker plafond

Als je nog een stapje verder durft te gaan – en oké dan is het niet echt een kleine klus meer – dan kan je voor een warm en knus effect het hele plafond in een donkere kleur verven. Het is wel gewaagd, maar je ziet hier hoe mooi het kan zijn. Je kan de kleur dan ook nog een stukje doorverven op de muren, voor een extra mooi effect. Dit zou ik niet doen als je kamer al vrij laag is, want de kamer lijkt hierdoor nog wat lager te zijn dan hij in werkelijkheid is. Maar bij hoge kamers geeft dit een heerlijk beschut gevoel – ideaal voor in de slaapkamer. 

#5 Verf een vlak als omlijsting voor je foto’s of schilderijen

Een vraag die ik vaak tegenkom bij m’n klanten: hoe kan ik een fotowand maken zonder dat het een rommelig geheel wordt? Eén van de oplossingen: door een vlak op de muur te verven, baken je een deel van de muur af dat als achtergrond kan dienen voor foto’s of schilderijen. Door zo’n vlak te gebruiken, groepeer je je items waardoor ze samen een eenheid vormen. Wat ook een leuk effect geeft: in het gekleurde vlak hang je foto/schilderijplanken op waardoor er ook ruimte is voor een kaars of klein plantje en je het geheel leuk kan aankleden (en je hoeft wat minder gaatjes in je muur te boren).

kleine klus, groots effect

Bron: @castorama
Bron: @husefjell

Zo zie je dat je met een kleine klus een groots effect kan bereiken. Voor de kleinere vlakken heb je vaak al genoeg aan een kleurtester, die tegenwoordig bij ieder merk te bestellen is, zo hoeft het ook niet veel te kosten.   

Heb je hulp nodig bij het bepalen van de kleuren in jouw huis? Ik help je er graag bij. 

Want wat je woonvraag ook is, ik help graag om (een deel van) je huis zo in te richten dat het past bij wie je bent en hoe je leeft. Met een interieuradvies dat precies is afgestemd op jouw wensen, een ontwerp dat ervoor zorgt dat je nog fijner woont.

“Huis of Thuis? Die ene letter verschil: dát is waar het mij om gaat.”

Simone de Kimpe
Simone Interieurontwerp & Styling
Tel. 06 39 56 20 06
simone@simonedekimpe.nl
www.simonedekimpe.nl

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?