De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Trapbekleding: waar kies je voor?

De trap is een opvallend element in huis, zeker als de trap midden in een ruimte staat. Maar ook trappen in een gang, entree of achter een deur zijn bepalend voor de sfeer van het huis. Als de trap niet mooi is afgewerkt of gemaakt is van een materiaal wat jou eigenlijk niet zo aanspreekt, dan kun je al snel uitgekeken raken. In plaats van een nieuwe trap te laten plaatsen is het veel goedkoper om de trap opnieuw te laten bekleden. Maar voor welke soort trapbekleding kies je nou? Wij noemen een aantal populaire en fraaie oplossingen die je zou kunnen overwegen.

Verschillende soorten trapbekleding

De trap bekleden kun je zelf doen maar je kunt het ook laten doen. Afhankelijk van de hoeveelheid werk, is het beter om het te laten doen. Als je bijvoorbeeld nog 6 lagen verf eraf moet krabben, dan ben je wel een paar dagen bezig.

1. De trap bekleden met sisal

Wil je graag een geluiddempend materiaal op de trap? Dan is het bekleden met een tapijt een goede optie. Sisal wordt steeds vaker gebruikt als trapbekleding omdat het een sterk materiaal is. Het slijt minder snel dan een normaal tapijt en laat vuil niet zo gauw binnen.

2. De trap bekleden met hout

Als je een erg ongelijke trap hebt met veel stoten, krassen en deuken dan kun je overwegen om de trap te laten bekleden met hout. Hierdoor krijg je geheel nieuwe treden waardoor de oude trap er weer als nieuw uitziet. Je kunt overigens kiezen tussen alleen het bekleden van de optrede of ook de aantrede.

Trapbekleding-Hout

Bron: upstairs

3. De trap bekleden met staal

Staal is een sterk en hard materiaal met een stoere uitstraling. Het bekleden met staal kun je beter aan de vakmensen overlaten. Zij kunnen het staal precies knippen op maat zodat de trap mooi bekleedt wordt.

Trapbekleding-Staal

Bron: upstairs

4. De trap bekleden met steen

Een andere mooie optie is om de trap te bekleden met stenen zoals mooie tegels. Bekijk van tevoren altijd even of jouw trap hiervoor geschikt is.

Trapbekleding-Steen

Bron: tegel

5. De trap bekleden met een loper

Tenslotte een mooi voorbeeld van een trap bekleedt met een loper. Het lijkt misschien een goedkopere optie maar vergis je niet, een loper kan ook duur zijn. Het is maatwerk waar veel tijd in gaat zitten.

Trapbekleding-Loper

Bron: specialstairs

Eerder door jou bekeken producten

Fatboy Doggielounge Small
89,- Fatboy Doggielounge Small Fatboy Bekijk Shop
Essenza Xess Vloerkleed 120 x 180 cm
99,95 Essenza Xess Vloerkleed 120 x 180 cm Essenza Bekijk Shop
Fauteuil Maximus geweven stof, Studio Copenhagen
659,99 Fauteuil Maximus geweven stof, Studio Copenhagen Studio Copenhagen Bekijk Shop
Fauteuil Chelsea geweven stof, Fredriks
599,99 Fauteuil Chelsea geweven stof, Fredriks Fredriks Bekijk Shop
Fauteuil Houston IV echt leer, Studio Copenhagen
1049,99 Fauteuil Houston IV echt leer, Studio Copenhagen Studio Copenhagen Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?