De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Nieuw: Houten tegels op de muur!

De ontwikkeling van materialen voor in het interieur gaat super snel. Elke maand, nee elke dag komt er wel weer iets nieuws op de markt. Vandaag kijken we naar een van de nieuwste trends op het gebied van wanddecoratie en wandbekleding: houten tegels. Wat zijn houten tegels en hoe worden ze gebruikt? Wij vertellen het je allemaal!

Houten tegels op de muur

Houten tegels komen in allerlei vormen en maten maar ook in allerlei verschillende soorten hout. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat gewoon!

Houten-tegels-1

Bron: cocomosaic

Deze prachtige wand is voorzien van kleine houten tegels gerecycled van gebruikt teak hout. Je krijgt een heel speciaal effect door de verschillende structuren en kleuren. Er ontstaat een warme sfeer in een modern en strak interieur.

Houten-tegels-2

Bron: ronhuiseninterieur

Houten tegels komen ook in de vorm van strips. Ook dit hout is gerecycled en tegen de wand geplakt. Een goedkope en zeer unieke oplossing voor een grote of juiste saaie wand in het interieur.

Houten-tegels-3

Bron: welke

Je kunt hout ook in een andere richting gebruiken zoals hier gedaan is. In plaats van planken of strips zijn hier stokjes gebruikt. Wederom een heel gaaf effect met een 3D gevoel van structuur.

[Tweet “Doe eens iets bijzonders met je wand: gebruiken houten tegels als bekleding!”]

Houten-tegels-4

Bron: welke
Houten-tegels-5
Bron: kierkels

Houten tegels komen ook in de vorm van een badkamer of keuken tegel alleen is het dan geen tegel gemaakt van hout, maar een tegel bedrukt met een houten print. Heel bijzonder en gek tegelijk!

Houten-tegels-6

Bron: tegelzetter-weetjes
Houten-tegels-7
Bron: design4usall

Tenslotte kan een houten tegel natuurlijk ook gemaakt worden als wanddecoratie. Deze bijzondere zeshoeken zijn gemaakt van verschillende soorten hout en dienen puur als wanddecoratie in het interieur. Je kunt er zoveel bij elkaar hangen als je zelf wilt. Leuk om een bepaald patroon mee te ontwerpen op je eigen muur!

 

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?