De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Hoe richt je een hobbykamer in?

De donkere dagen van het jaar komen er weer aan. We gaan weer steeds meer tijd binnen doorbrengen. De een vermaakt zich met een spannende film, de ander leest een boek en nog een ander heeft een leuke hobby. Veel Nederlanders houden ervan om lekker te hobbyen in en rondom het huis. Klussen, schilderen, tekenen, naaien, breien, haken of knutselen. Dit doe je het beste in een kamer die daar speciaal voor ingericht is. Op die manier hoef je niet telkens alles op te ruimen en heb je ook alle spullen bij de hand. Wij gingen op zoek naar voorbeelden van een hobbykamer en geven graag wat tips hoe je een hobbykamer inricht.

Tips voor het inrichten van een hobbykamer

# Werkplek

Zorg voor een goede en ergonomische werkplek waar je lang kunt zitten, goed kunt zitten en ook voldoende ruimte hebt om te werken. Dit houdt in: een goede stoel en een ruim werkblad.

Hobbykamer-inrichten-2

Bron: binti home

# Verlichting

Verlichting is belangrijk in een hobbykamer. Je wil goed kunnen zien wat je aan het doen bent. Zorg dus voor sfeerverlichting maar ook zeer zeker voor werkverlichting.


Hobbykamer-inrichten-4

Bron: edwardandlilly

# Memo bord

Wij zijn een voorstander van een groot memo bord waar je projecten op kunt prikken, inspiratiebeelden, memo’s en materialen waar je mee bezig bent. Op deze manier creëer je een inspirerend en wand vullende collage die je elke keer weer inspiratie geeft.

Hobbykamer-inrichten-5

Bron: binti home

# Sfeer

Ook de sfeer is belangrijk in een hobbykamer. Het moet een kamer zijn die prettig aanvoelt, waar je graag bent, waar het lekker warm is, waar je eens even een raampje kunt open zetten of juist dichtdoen. Creëer een sfeer waar jij van houdt, het is tenslotte jouw hobbykamer!

[Tweet “De leukste ideeën voor het inrichten van een hobbykamer”]

Hobbykamer-inrichten-6

Bron: zilverblauw

# Opbergmogelijkheden

Om het geheel overzichtelijk en georganiseerd te houden, is het belangrijk om verschillende opbergmogelijkheden te bedenken. Kleine spulletjes kunnen in een leuk wandobject zoals op de volgende afbeelding.

Hobbykamer-inrichten-7

Bron: craft-o-maniac

Door alle spullen aan de wand te bevestigen of in een ladekastjes naast je, kun je alles vliegensvlug pakken en heb je alles bij de hand wanneer je het nodig hebt.

Hobbykamer-inrichten-8

Bron: craft-gossip

Je kunt zelf bepalen of je bepaalde spullen wel of niet wilt zien in de hobbykamer. Welke items zijn leuk om als display te gebruiken en welke juist niet? Heb je bijvoorbeeld veel reststoffen, dan kun je deze achter gesloten deuren bewaren. Heb je veel mooie kleuren garen, die kun je juist weer laten zien.

Hobbykamer-inrichten-9

Bron: familyholiday

Om alles netjes op te bergen maar toch achter gesloten deuren, willen wij je graag dit voorbeeld als laatste nog laten zien. Een super georganiseerde kast waar alles binnen handbereik ligt. Het voordeel van deze mooi inbouwkast is dat je het ook weer snel dicht kunt doen als je klaar bent bijvoorbeeld maar het houdt ook stof tegen.

Hobbykamer-inrichten-10

Bron: facebook

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?