De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Exotiek in de woonkamer: tips voor een etnische inrichting

Een Etnische sfeer in huis wordt steeds populairder. Het is natuurlijk ook erg leuk en aantrekkelijk om een gezellig buitenlands sfeertje in je woonkamer te creëren. We laten ons inspireren door verre landen en nieuwe culturen met veel kleuren, materialen en patronen die wij in Nederland nog niet zo goed kennen. Steeds meer Nederlanders kiezen voor het etnisch inrichten van de woonkamer.

Eigenlijk betekent een etnisch interieur ook dat er veel persoonlijke verzamelstukken door de woonkamer staan. Vondsten van lange reizen, souvenirs en andere mooie internationale decoratie.

Veel gebruikte materialen in de etnische interieur stijl zijn aardewerk, borduursels, hout, vrolijke kleuren en handgemaakte stoffen.

Combineer een houten krukje uit Azië met een prachtig handgeweven dekentje uit Afrika. De kleuren van wereld zullen jou woonkamer in een etnische sfeer veranderen.

Doordat deze interieur stijl zo populair is geworden, verkopen de grotere decoratie en meubelzaken ook veel accessoires in deze unieke stijl.

5 Tips voor het etnisch inrichten van de woonkamer

Tip 1:Kleuren

De kleuren zijn erg belangrijk in de Etnische interieur stijl. Het mag niet te kil overkomen maar het mag ook niet te druk worden. Het is een balans van warme aarde tinten en vrolijke wereldse kleuren. Combineer een aantal bruin tinten met warm rood, oker geel en donker blauw.

woonkamer kleurrijk etnisch

Bron: Rusticfolkweddings

Tip 2: Materialen

De materialen die je het beste kunt gebruiken in een Etnisch interieur zijn diverse hout soorten, riet, bamboe, handgemaakte of handgewoven stoffen en accessoires. De belangrijkste richtlijn voor een etnisch interieur is dat het een subtiel en puur materiaal is dat harmonie brengt in het interieur van je woonkamer.

etnische inrichting woonkamer

Bron: Designmanifest

Tip 3: Wanden

Bekleedt je wanden van de woonkamer eens op een geheel andere wijze, bijvoorbeeld met handgeschilderde tegeltjes uit Marokko. Of behang uit Japan. Zolang je één basis kleur aan houdt kun je blijven combineren met meubels, materialen en accessoires vanuit allerlei verschillende landen en culturen.

wanden etnische woonkamer

Bron: Ranario

Tip 4: Vloerafwerking

Een etnisch interieur kun je in elke woonkamer creëren. Het maakt niet uit wat voor een vloer er ligt want etnische decoratie kan met alles gecombineerd worden. Ben je niet tevreden over je vloer dan zijn Perzische tapijten of handgewoven matten uit Vietnam de ideale oplossing om je vloer iets meer te verbergen. Gebruik je vloerkleden op zo’n manier dat het kleine gebieden in je woonkamer aangeeft, bijvoorbeeld een vloerkleed onder het zitgedeelte, een vloerkleed bij de eettafel en een vloerkleed bij je boekenkast. Je kunt er ook voor kiezen om met vloerkleden een route aan te duiden in je woonkamer. Leg ze niet in een rijtje achter elkaar maar leg ze juist op logische plekken waar je een leegte hebt of misschien iets wilt verbergen.

etnische woonkamer vloeren

Bron: Thennowlateron

etnische tapijten

Bron: Domechti

Tip 5: Decoratie

Een ruimte decoreren in een Etnische stijl is eigenlijk een feestje. Want alles kan en alles mag zo lang het maar een wereldse sfeer geeft. Tegenwoordig hoef je niet meer naar het buitenland om prachtige decoraties te kopen maar zijn ze verkrijgbaar in de vele Nederlandse interieur zaken.

Wederom is het ook bij het aanschaffen van decoratie belangrijk om één basis kleur aan te houden die de rode draad vormt door jou interieur en woonkamer.

etnisch ingerichte woonkamer decoratie

Bron: Omsync

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?