Babykamer jongen inspiratie voor stoere kamers

Door Sarieta | | Baby

Baby op komst en is het een jongen? Gefeliciteerd! Dan is het de hoogste tijd om de babykamer in te richten. Daar komt het nodige bij kijken zoals de kleuren, meubels, accessoires, ledikantje en commode. Van junglekamer tot stoer en neutraal: de keuze is niet voor niets reuze. Met de ideeën uit dit artikel zorg je ervoor dat je kleine mannetje zich helemaal thuis voelt in zijn eerste kamer.

Industriële babykamer

Metaal, hout en robuuste materialen vormen de perfecte basis in de industriële, stoere babykamer voor jongens. Zo kun je denken aan een matzwarte ledikant, deur, muur en verwarming. Ben je bang dat allerlei zwarte elementen teveel van het goede wordt voor in de babykamer? Voeg dan warmte toe door middel van kleur. Turquoise, lichtgrijs en bruin passen goed in de industriële babykamer. Maak de ruimte af met een mooie rotan kleed en geniet van de ultieme industriële babykamer met een vleugje warmte.

zwarte-babykamer-stoer
@carries_casa
Wist je dat.. een schommelstoel in de babykamer een echte must have is? Ontdek hier de 10 mooiste stoelen om samen in te schommelen!

Voor de dierenvriendjes

Dieren zijn erg geliefd onder kinderen en is daarom een goed idee om mee te nemen in de inrichting van de babykamer. Ga net als dailydoseofgoldie voor schattige dieren knuffels en dieren accessoires op de muur. Kleed de overige delen aan met blauw, grijs en oranje voor een stoere basis.

babykamer-jongen-dierenthema
@dailydoseofgoldie
Dit zijn de leukste wiegdekens!

Blauw babykamer

Blauw is wellicht niet meer de standaard kleur voor een jongens babykamer, maar alsnog een populaire kleuren onder velen. Blauw kent namelijk veel gradaties, waar dit voorbeeld één van is. Hier kun je zien dat madebynicool gekozen heeft voor een blauwe accentmuur en de andere wanden klassiek wit te verven. Omdat blauw een koele kleur is, heeft ze natuurlijke materialen toegevoegd voor meer warmte in de ruimte. Denk aan houten opbergkasten en wandplanken, wollen opbergwand en groene kamerplanten.

babykamer-jongen-blauw
@madebynicool
Ook op zoek naar inspiratie voor de meisjes babykamer? Ontdek het hier!

Minimalisme

Wil je de rust bewaren in de babykamer? Met lichte kleuren, veel wit en weinig poespas creëer je de ideale kamer waar jij en je baby helemaal in tot rust komen. Houd drukke prints achterwege en kies voor een statement piece op de muur. Denk aan een schilderij of een kleine accessoire. Nog leuker is verlichting op de muur waarmee je de liefdevolle sfeer direct in huis haalt.

neutrale-babykamer-kleur
@madebynicool
Ben je nog op zoek naar een leuk babycadeau? Wij hebben de leukste cadeaus voor baby's op rijtje gezet!

Een gouden wand

Wie zegt dat een babykamer alleen maar uit subtiele kleuren moet bestaan, heeft dit voorbeeld nog niet gezien. In deze afbeelding is te zien hoe sabinelamet_interior_feed de babykamer heeft voorzien van een gouden muur. Goud komt naast een accessoire ook goed tot z’n recht als muurkleur.

Combineer een mooie gouden accentmuur met zwart en neutrale kleuren, zodat het goud wat genuanceerder wordt.

gouden-babykamer-muur
@sabinelamet_interior_feed
Makeover Tip: Je kunt een gouden muur creeëren met goud behang voor een opvallende wand, of gaan voor gouden muurverf voor een rustiger geheel.

Maak gebruik van kleurvlakken

Kleurvlakken zijn een speelse manier om kleur toe te voegen aan je interieur. Hoe Sidekix Media dat heeft gedaan is door een deel van de muur te voorzien van een gedempte blauwe tint en de andere deel van wit. De kleurvlakken zorgen er in dit geval voor dat de meubels van je kleintje er mooier uit komen. Ook laat het de groter lijken, waardoor alles frisser en luchtiger aanvoelt.

blauwe-babykamer-inspiratie
Sidekix Media via Unsplash

Babykamer met jungle thema

De natuur doet het altijd goed in de babykamer. Waarom? Zo lijkt het alsof je zo in de jungle stapt en direct met een aantal dieren op pad kunt. Maar ook dieren knuffels en een natuurlijk kleurenpalet met groen en aardetinten zijn perfect voor de jungle thema babykamer. Om de aandacht van je stoere bikkel te trekken, zijn dierenknuffels op de ledikant ideaal. Of wat dacht je van een leuk dierenkussen?

jungle-babykamer-jongen
@stylynnterior

Bohemian it is

Een strakke babykamer is voor velen leuk, maar voor sommige weer net iets te veilig. Ga voor een neutrale basis zoals in onderstaande babykamer, waar de witte muren zijn gecombineerd met een subtiele vloer. Met een paar toevoegingen zoals planten, de macramé muurhanger en de rustieke dressoir krijgt de babykamer een speelse uitstraling.

Toa Heftiba via Unsplash

Raambekleding

Raambekleding is ook een ontzettend belangrijk onderdeel in de babykamer. De juiste raambekleding zorgt namelijk voor een goede nachtrust voor je kindje, wat meestal ook een goede nachtrust voor jou betekent. Terwijl linnen gordijnen juist meer eenvoud brengen, zorgen rotan rolgordijnen dit plaatje voor een klassieke twist aan de jongens babykamer. Om te zorgen voor eenheid is het belangrijk dat de raambekleding past bij de stijl, kleurpalet of thema van de babykamer.

raambekleding-babykamer-inspiratie
@wonenbyes
Is jouw baby al toe aan een peuterkamer? Ook daar hebben we inspiratie voor verzameld, in ons nieuwste artikel!