De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Jouw keuken persoonlijk vormgeven

In je woonkamer zit je voornamelijk. Reden te meer om die een persoonlijke uitstraling te geven. De keuken is slechts een plek die efficiënt moet zijn. Toch…?

keuken industrieel betonDaar zijn wij het absoluut niet mee eens. Want voor zowel mensen die zich achter een fornuis of snijplank helemaal thuis vinden als voor hen die koken een gruwel vinden, is het belangrijk dat ze zich hier op hun gemak voelen. Zeker kijkende naar die laatste categorie: want als je er niet van houdt om in de keuken te staan, moet je ze vooral niet inspireren om ze gelijk te geven en dan inderdaad maar weg te blijven!

Oké, dan zijn we het hopelijk inmiddels eens. De keuken hoort een plek te zijn die motiveert en uitnodigt om het culinairste en creatiefste van jezelf te laten zien. En proeven, natuurlijk! Hoort het dan een verlengde van de woonkamer te zijn? Nee, niet per se. Dat is een vraag die je alleen zelf kunt beantwoorden, want lang niet alle keukens grenzen direct aan deze ruimte. Maar alsnog wil je wel graag dat de sfeer van je keuken in alle opzichten bij je past.

Laten we dat dan eens als uitgangspunt nemen. Er zijn uiteraard vele manieren waarop je een ruimte kunt vormgeven, maar we zullen het hier alleen over de basis gaan hebben, met daarbij wellicht enkele tips en ideeën. Dat heeft als voordeel dat je niet het gevoel zult krijgen dat het beeld van jouw perfecte keuken je volledig uit handen genomen wordt. Want de creativiteit van zowel je inrichting als van je ovenheerlijke gerechten moet uiteindelijk helemaal uit jezelf komen! Zie dit dus enkel als leidraad en neem vervolgens al je beslissingen helemaal zelf. Hoewel inbreng van je partner, kinderen en/of huisgenoten natuurlijk altijd welkom is.

Kleur

Een prachtig uitgangspunt! Wat is je favoriete kleur en komt die al elders veelvuldig in je woning voor? Zo nee, dan zou die in je keuken niet misstaan. En zo ja, dan is het een prachtige voortzetting van de uitstraling van je huis, toch? De volgende tip is heel algemeen, maar we raden je wel aan om voor een kalme teint te kiezen. Koken kan (met nadruk op kan) behoorlijk stressvol zijn. Is dat het geval, dan wil je niet het gevoel hebben dat de muren op je af komen vliegen!

Indeling

Uiteraard wil je je keuken praktisch hebben ingericht, zodat niet in één keer je hele aanrecht en fornuis vol komen te staan. Maar dat opgeruimde gevoel draagt ook bij aan de sfeer! Zo zijn er verschillende rekjes en carrousels beschikbaar waarin je al je kruidenpotjes op kunt bergen. Sommige hiervan zet je op het aanrecht, anderen hang je aan de deuren van je keukenkastjes. En ook in een mobiel meubel, een zogeheten keukentrolley, kun je een heleboel kwijt!

Maar wat nou als je ook meerdere kasten met glazen deuren tot je beschikking hebt? Daarachter kun je dan je mooiste servies en/of glazen collecties kwijt! En wat te denken van je weckpot verzameling? Zeker wanneer daar een heleboel verschillende gerechten en ingrediënten in zitten, voegt dat heel wat toe aan de sfeer van je keuken! Uiteraard zorg je ervoor dat de kasten (helemaal wanneer je die nog moet aanschaffen) een kleur en textuur hebben die volledig bij hun omgeving passen.

Verlichting

Stel nou dat je je keuken een hele metamorfose hebt gegeven. Nou, dan wil je ook dat men het eindresultaat kan zien. En jij ook! Kijk daarom goed of er een mogelijkheid is om de verlichting op je nieuwe stijl aan te passen. Je hebt vast wel de lampen van je wasemkap en wellicht een peer aan je plafond. Maar het liefste heb je de mogelijkheid om de focus van de toeschouwer volledig te sturen en een sfeer van jewelste neer te zetten. Bekijk daarom goed wat je allemaal met je verlichting kan doen om de perfecte keuken tot stand te brengen!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?