Je keuken nostalgisch inrichten doe je zo!

De nostalgische interieurstijl wordt gekenmerkt door een sierlijke stijl van de vroegere jaren die gecombineerd wordt met de technologie van nu. Een nostalgische keuken voldoet aan alle moderne eisen en techniek maar straalt een sfeer van vroeger uit. Vaak wordt de technologie wel verborgen achter een nostalgische sfeer zodat het geen afbreuk doet aan de gehele keuken.

Zo zul je vaker een keramische spoelbak, porseleinen spoelbak of tegels terug zien in een nostalgische keuken in plaats van een RVS spoelbak. De kraan die gebruikt wordt bij de spoelbak is ook belangrijk in een nostalgische keuken, zo lang het maar in de sfeer past.

Materialen en details

Materialen die vaak gebruikt worden in een nostalgische keuken zijn vaak natuurlijk zoals echt hout en Belgisch hardsteen waarbij de kastjes van hout worden gemaakt met kleine detailleringen en het blad vaak van Belgisch hardsteen of een andere soort steen wordt vervaardigd.

Details in een nostalgische keuken versterken de sfeer. Denk bijvoorbeeld eens aan kranslijsten, kasten van glas en kasten met schappen. Ook worden keuken tools, kopjes en pannen vaak opgehangen aan een haakje of rails aan de muur.

Nostalgische-keuken-1

Bron: wijdeco

Prachtige diep groene kleur gecombineerd met een houten vloer, patroon tegels en witte tegels.

Nostalgische-keuken-2

Bron: variantkeukens

Een warme en gezellige keuken met veel houten kastjes en lades in het keukenblok. Een mooi en veel voorkomende detail in een nostalgische keuken zijn plankjes boven het aanrecht en een authentieke kraan voor bij de spoelbak.

Nostalgische-keuken-3

Bron: wonen

Deze nostalgische keuken oogt iets moderner door de strakke zwarte tegels op de vloer maar de keuken zelf is nog steeds ontworpen in een nostalgische sfeer.

 

Nostalgische-keuken-4

Bron: grandozaandam

Een opgeknapte nostalgische keuken in een hippe blauw tint. Alles is in de nostalgische sfeer behouden en gemaakt zoals de kraan, het fornuis en de kastjes.