De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een Prachtige en Functionele Kinderkamer

Bron: bibelotte

Het organiseren van kinderen en hun spullen kan een lastige taak zijn. Maar met een aantal leuke tips en ideeën kom je al een heel eind. Bekijk deze leuke baby- en kinderkamers voor meer inspiratie.

Franse Kinderkamers

Dit romantische kinderkamertje is in geheel Franse stijl ingericht. Met een modern hemelbed, een comfortabele fauteuil, spiegels, vintage stoelen en een kinderkroonluchter. Met een aantal aanpassingen en toevoegingen aan de kinderkamer kun je een Franse kinderkamer al heel snel creëren.

Kinderkamer-Frans

Bron: hgtv

Sfeervolle en zachte kinderkamer

Iets minder romantisch maar wel erg gezellig is deze ruime kinderkamer met roze en oranje kleur tinten. Inbouwkasten, planken, knuffels, een kindersetje om op te zitten en veel zachte materialen maken deze kinderkamer de ideale plek voor kinderen om te spelen, te slapen en hun spullen op te bergen.

Kinderkamer-Sfeervol

Bron: hgtv

Thema kinderkamers

Heb je geen idee hoe je de kinderkamer wilt inrichten? Richt je dan op een thema waarbij jij je goed voelt maar wat ook leuk en origineel zou zijn voor een kinderkamer. Deze stoere kinderkamer heeft als thema reizen. Daardoor is er gebruik gemaakt van vliegtuigen, boten, verschillende soorten meubels uit allerlei omgevingen en verschillende stoere kleuren.

Kinderkamer-thema

Bron: home-designing
[Tweet “Creëer een paradijs voor je kinderen in hun eigen kinderkamer”]

Spelen in de woonkamer

Is er niet voldoende plaats op de kinderkamer om te kunnen spelen voor de kinderen? Creëer dan een speelhoek in de woonkamer die gescheiden is van het woongedeelte. Dit kun je op verschillende manieren doen, zoals een muur te plaatsen maar je kunt ook lange gordijnen of panelen ophangen. Daarnaast is het ook van belang dat alle speelgoed goed opgeborgen kan worden.

Kinderkamer-Speelruimte

Bron: ikea

De Eco vriendelijke kinderkamer

Wees zo eco vriendelijk mogelijk in een kinderkamer met de materialen die je gebruikt. Let op welke verf je gebruikt, het type hout dat je koopt en de stoffen waarmee je werkt. Ook het beddengoed en andere stoffen in de kinderkamer zijn van belang.

Kinderkamer-baby

Bron: hgtv

Creatieve kinderkamers

Een creatieve kinderkamer valt altijd in de smaak bij kinderen. Des te meer je zelf maakt en verzint, des te leuker zij de kinderkamer zullen vinden. Deze kinderkamer is voorzien van vuurtorens waarbij er één op de muur geschilderd is als kapstok en de andere gemaakt is als staande lamp.

Kinderkamer-creatief

Bron: hgtv

Tienerkamers

Ben je op zoek naar leuke ideeën voor de tienerkamer? Een bruikbare en goede tip voor het inrichten van een tienerkamer is het creëren van verschillende gedeeltes in de kamer. Zo kun je een slaapgedeelte creëren en ook een klein woon gedeelte waar jouw tiener tv kan kijken en kan ontspannen. Tieners hebben vaak niet zoveel behoefte om bij de ouders op de bank te zitten, zorg daarom voor een fijne en comfortabele tienerkamer.

Kinderkamer-Tiener

Bron: babypark

Functionele kinderkamers

Koop geen meubels waar je maar een paar jaar mee vooruit kunt maar koop iets op de groei. Zoals bijvoorbeeld een kledingkast of de slaapkamer zelf. Zorg voor genoeg ruimte, ook in een later stadium als je kind meer ruimte nodig heeft.

kinderkamer-functioneel

Bron: babypark

Creatieve ideeën

Wil je graag dat jouw kind de kledingkast zelf een beetje bijhoudt en opruimt? Haal dan de deuren uit de kast en hang er een leuk stofje voor. Op deze manier zie je altijd alle kleding liggen en zullen ze zelf aan de slag gaan om het netjes bij te houden. Een leuk idee voor een meisjeskamer.

Kinderkamer-deur

Bron: hgtv

Samen slapen

Slapen jouw kinderen samen op één kamer? Zorg er dan voor dat ze ieder hun eigen ruimte hebben waar ze rommel kunnen maken, waar ze kunnen werken, zitten en slapen.

Kinderkamer-zussen

Bron: 4newinterior

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?