De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De 8 leukste kinderkamer gordijnstoffen!

Iedere slaapkamer heeft gordijnen nodig, zo ook de kinderkamer. Naar eigen wens kun je bepalen of je geheel verduisterende gordijnen in de kinderkamer ophangt of dat ze iets van licht mogen doorlaten. Wij zouden doorlatende gordijnen aanraden omdat een geheel donkere kamer er voor kan zorgen dat je kind dan niet meer zo goed slaapt in een lichtere kamer. Daarnaast is het altijd fijn om wakker te worden in een licht doorlatende ruimte in plaats van een geheel donkere ruimte.

Wij hebben een aantal gordijnstoffen voor in de kinderkamer met de leukste printjes en kleuren voor jou gevonden.

Voorbeelden van kinderkamer gordijnstoffen

kinderkamer gordijnstoffen grijs

Bron: Decor8blog

Deze prachtig linnen gordijnen hebben dan geen kleurrijk printje maar geven de ruimte wel een warme en moderne sfeer.

witte kinderkamer

Bron: Welke

Mooie lichtdoorlatende gordijnen zorgen ervoor dat je overdag iets meer sfeer hebt maar toch de ruimte iets verduisterd.

gordijnprint kinderkamer

Bron: Simplyhappy

Gordijnen met grote en kleurrijke prints zijn natuurlijk een van de favorieten bij kinderen. Dieren, poppetjes of bekende figuren mogen altijd terug komen op de gordijnen. Het leukste is als de kleuren in de gordijnen overeen komen met de kleuren van het interieur van de kinderkamer.

kinderkamer inrichten gordijnstoffen

Bron: Aticosinascensor

Als je van een knalkleur houdt maar dit niet te veel wilt laten overheersen in je gordijnen, dan is het een goed idee om te gaan voor een print die ook een neutrale kleur bevat, zoals grijs. Door de knalkleur tevens in de rest van de  kinderkamer terug te laten komen, resulteert de inrichting in een harmonisch geheel.

dieren gordijnen kinderkamer

Bron: Stoffen.net

Olifantjes brengen geluk volgens veel mensen. Dit gordijn is 100% katoen en bedrukt met witte olifantjes. De kleuren van het gordijn zijn goed te combineren met andere kleuren in de kinderkamer.

Wil je iets meer kleur in de kinderkamer dan kan dit gordijn daarvoor zorgen. Meer kleur, warmte en iets leuks voor je kinderen. Een gordijn met vosjes gemaakt van 80% katoen en 20% polyester.

felle gordijnen kinderkamer

Bron: M09

Een andere manier om een felle kleur in de gordijnstof terug te laten komen is door deze helemaal te laten knallen. De warme tint van de gordijnen steekt hier bijvoorbeeld scherp af tegen de koude tinten van de rest van het interieur, wat een speels effect oplevert.

kinderkamer geel

Niet alleen kun je de slaapplek van je kind blinderen met gordijnen aan het raam, ook kun je gordijnstof gebruiken voor een bedgordijn. Een bedgordijn geeft enerzijds een luxe en volwassen sfeer af maar is voor je kind erg leuk vanwege de knusheid en de vrolijke kleur.

Wat voor gordijnstoffen vind jij het mooist in de kinderkamer? Laat het ons weten in een reactie!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?