De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

9 Warme winterse slaapkamers

De slaapkamer is niet zomaar een ruimte in huis, het is een kamer waar je rust vindt en energie op doet voor de volgende dag. Ook al heb je het merendeel van de tijd de ogen gesloten, toch is het belangrijk om aandacht te besteden aan het interieur van de slaapkamer. Je wilt toch ook graag lekker wakker worden in een mooie en knusse ruimte? Deze 9 warme winterse slaapkamers zijn een mooie inspiratiebron voor een slaapkamer voor de komende maanden. Knus, warm, gezellig en rustgevend. Aan de hand van deze mooie negen voorbeelden geven wij een aantal tips hoe je een winterse slaapkamer kunt inrichten.

9x warme en winterse slaapkamers

winterse-slaapkamers-

Bron: elinetjex
winterse-slaapkamers-1
Bron: huis-inrichten

Must-have: dikke dekens, kussens en plaids

Met veel sierkussens, dekens en plaids maak je het bed lekker warm, gezellig en knus! Ook het dekbedovertrek is van belang. Kies voor een heerlijk zacht en comfortabel materiaal dat snel opwarmt zodra je eronder ligt. Je kunt ook een mooi schapenvacht op bed leggen of een grof gebreide plaid als decoratie.

winterse-slaapkamers-2

Bron: huis-inrichten
winterse-slaapkamers-3
Bron: residence

Must-have: vloerkleed of vacht

Iets wat heel onprettig in de winter aanvoelt is een koude vloer. Zeker als je net uit bed komt, is het een heel vervelend gevoel om op een koude vloer te stappen. Bedek daarom de vloer van de slaapkamer met een mooi vloerkleed, vacht of vloerbedekking.

[Tweet “Lees hier over de must-haves om een winterse slaapkamer in te richten!”] winterse-slaapkamers-4
Bron: residence
winterse-slaapkamers-5
Bron: residence

Must-have: warme kleuren

De kleuren in een interieur roepen een bepaalde sfeer op. Zeker in de winter zullen koude kleuren nog kouder lijken. Kies daarom een paar mooie warme kleuren voor in het interieur zodat de ruimte al lekker opwarmt door de warme gloed.

winterse-slaapkamers-6

Bron: wooninspiratie
winterse-slaapkamers-7
Bron: wooninspiratie

Must-have: sfeerverlichting

Ook verlichting geeft een bepaalde sfeer in het interieur. Een TL lamp geeft bijvoorbeeld een erg kille en koude sfeer maar een mooie gloeilamp juist een warme gloed. Kies verlichting met een warme gloed voor in bijvoorbeeld de lampjes op het nachtkastje maar ook voor de hanglamp of plafondlamp.

winterse-slaapkamers-8

Bron: interiorjunkie

Interieur inspiratie: 11 winter slaapkamer ideeën

winter-slaapkamer

Bron: dqrmhy

winter-slaapkamer-11

Bron: ladolcevitablog

winter-slaapkamer-10

Bron: digsdigs

Cottage style bedroom with chic design.

Bron: theinspiredroom

winter-slaapkamer-8

Bron: icoupie

winter-slaapkamer-7

Bron: homefiil

winter-slaapkamer-6

Bron: architectureartdesigns

winter-slaapkamer-5

Bron: blogspot

winter-slaapkamer-4

Bron: shemazing

winter-slaapkamer-3

Bron: homemydesign

winter-slaapkamer-2

Bron: homemydesign

Heerlijk wegdromen in een winter slaapkamer met een warme deken, zachte stoffen, een open haard of kachel, warme en sfeervolle verlichting, kaarsen of theelichtjes, een dierenhuid op de vloer, veel kussens en sierkussens etc. Je kunt alles uit de kast halen voor het inrichten van een winter slaapkamer en na de wintermaanden kun je het weer opbergen tot het volgende koude seizoen. Op deze manier wissel je de decoratie in je slaapkamer per seizoen of half jaar af en richt je het weer helemaal opnieuw in!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?