De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

9x De leukste studio interieurs

Wonen in een kleine studio is niet alleen knus en gezellig maar ook nog eens goed voor ons creatieve brein. Want wonen in een studio vereist efficiënte oplossingen wat betreft ruimte en indeling. De volgende negen studio’s zijn allemaal op hun eigen manier ingericht. Van Scandinavische studio interieurs tot een echt New Yorkse studio. Kijk je mee naar deze inspirerende voorbeelden van studio interieurs?

9x De leukste studio interieurs

In een studio bevinden zich alle ruimtes in 1 ruimte. Zo heb je de keuken, woonkamer en slaapkamer vaak samen in een ruimte en het toilet en/of badkamer apart. Slapen in dezelfde ruimte als waar je kookt en verblijft kan vaak een probleem zijn als je met z’n tweeën in een studio woont. Hoe los je dit op?

Welke meubels ga je gebruiken in deze kleine ruimte? Komt er een werkplek én een eethoek of alleen een tafel voor alles. Dit soort vragen zijn belangrijk om vooraf te bedenken. Zo voorkom je dat er teveel meubels gekocht worden.

Bron: gravity home

Hier koos men voor een grote zitbank, een kleine eethoek, een tweepersoons bed en een kleine tv boven een wandmeubel. Er is met opzet niet gekozen voor een salontafel omdat dit de ruimte te vol zou maken.

Bron: gravity home

Hier is wel ruimte voor een aantal losse bijzettafels omdat de zithoek zich niet in het loopgebied bevindt. Zorg ook altijd voor veel licht in een kleine studio, dit laat de ruimte groter lijken.

Bron: style-files

Bron: gravity home blog

Bron: homedit

Het slaapgedeelte afschermen van de zithoek kan door een kast te plaatsen of bijvoorbeeld een gordijn. Het voordeel van een gordijn is dat het minder plek in beslag neemt en gemakkelijk open te schuiven is.

Bron: unique interior styles

Bron: frenchy fancy

Door aparte gedeeltes te maken wordt een studio kleiner maar ook knusser. Bedenk dus goed wat jij graag wilt en wat jij belangrijk vindt.

Bron: the wow decor

Bron: inhabitat

Tenslotte lijkt het ons ook erg leuk om te werken met verhogingen zoals in deze kleine studio. Door deze verhoging ontstaat er bergruimte onder het slaapgedeelte. Ideaal wanneer je toch een hoog plafond hebt.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?