De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Sfeervol en intiem: de woonkamer romantisch inrichten

Een romantische inrichting voor je woonkamer is op vele manieren te creëren maar er zijn wel een aantal basis tips die jouw woonkamer sfeervol en intiem kunnen maken. Romantisch een woonkamer inrichten doe je gemakkelijk.

Een romantische sfeer wordt bijvoorbeeld al gauw behaald door gebruik te maken van een zacht kleuren palet. Bijvoorbeeld kleuren van koraal, mineralen, eierschalen, schelpen en zand hebben een vriendelijke, zachte en lieve uitstraling. Hét perfecte kleurpalet voor een romantische inrichting.

De brocante interieur stijl is een van de populairste romantische inrichtingen die gebruikt wordt in woonkamers. Door de combinatie van sfeervol houten meubels, warme en zachte stoffen, glimmende objecten en zachte kleuren bereik je een romantische sfeer in je woonkamer.

romantische inrichting woonkamer

Bron: onbekend

Populaire kleuren in een romantische inrichting

Kleuren zijn bepalend in een ruimte en worden versterkt door het natuurlijke zonlicht wat binnen valt, de kleuren van het vloeroppervlakte en evt. gordijnen en andere materialen die zich in je interieur bevinden. Je kunt een prachtig palet samenstellen voor een romantische inrichting.

Kleuren die geïnspireerd zijn door mineralen, eierschalen, koraal en andere natuurlijke elementen hebben vaak een vriendelijke uitstraling. De kleur zacht roze bijvoorbeeld, maakt een kleurenpalet vaak wat warmer. Zo zijn er ook kleuren die gebaseerd zijn op schelpen zoals vaal lila. Deze kleur geeft jouw ruimte wat meer pit en karakter. De groene / grijzige tinten die geïnspireerd zijn vanuit de kleur van kiezels zijn weer wat donkerder en geven meer een basis aan een palet. Daarnaast is zacht geel, op kalksteen geïnspireerd, of grijs-wit dat op koraal lijkt, een mooie aanvulling op de sterkere kleurtinten.

kleurenpalet woonkamer romantisch

Bron: onbekend

Sfeervolle elementen in een romantische inrichting

Naast kleuren zijn er nog meer belangrijke elementen die de sfeer bepalen van een romantische inrichting. De sfeer wordt bijvoorbeeld ook bepaald door de meubels en de accessoires. Een romantisch element is natuurlijk een Love Seat voor jou en je partner. Maar deze Love Seat moet wel worden aangekleed met een aantal kussentjes, gordijnen en andere decoratie om de woonkamer nog meer sfeer te geven.

woonkamer romantisch inrichten licht

Bron: Leecarolineart

Sierkussens zijn altijd een belangrijk decoratie onderdeel van een romantische inrichting. Met sierkussens kleedt jij je woonkamer aan tot een sfeervolle en intieme sfeer. Kies sierkussentjes in de kleuren van je interieur maar wijk ook een beetje af naar een iets meer opvallendere kleur. Sierkussentjes zijn gemakkelijk te vervangen zodat je elk jaar van stijl kunt wisselen.

woonkamer romantische kussens

Bron: onbekend

Kaarsen en sfeervolle verlichting maken je woonkamer tijdens de avonduren tot een romantisch en sfeervolle ruimte. Plaats bijvoorbeeld kaarsen van verschillende kleuren in een groep bij elkaar. Op deze manier krijg je een erg leuk effect van kleuren en licht als je ze ‘s avonds aansteekt.
Maak sfeervolle hoekjes in je woonkamer met foto lijstjes, kaarsjes, vaasjes en verse bloemen. Ook het oude servies van oma of een oud houten bijzet tafeltje kan een erg leuke toevoeging zijn aan je romantische inrichting.
Bloemen en planten mogen natuurlijk niet ontbreken in een romantische inrichting. Orchideeën, rozen of vergeet-mij-nietjes zijn lieflijke bloemen die je woonkamer zullen opfleuren en lekker zullen laten ruiken.

woonkamer romantisch inrichten

Bron: Retroyconencanto

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?