De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Richt een L-vorm woonkamer in!

Sommige vormen ruimtes kunnen lastig zijn om in te richten. Als er veel hoeken in een ruimte zitten wordt het vaak onoverzichtelijk en weten we niet meer wat we ermee moeten. Een L-vormige woonkamer is bijvoorbeeld zo’n ruimte die voor problemen kan zorgen. Met de juiste tips en ideeën los je deze problemen binnen een mum van tijd op.

Hoe richt ik een L-vorm woonkamer in?

Ten eerste is het belangrijk om na te denken over een geschikte indeling van meubels. Wil je bijvoorbeeld twee groepen van design meubels creëren, zoals een zithoek en een eetkamerhoek, dan kun je bijvoorbeeld een bank met de rug naar de zithoek plaatsen waardoor je dit van elkaar scheidt.

Wil je dit juist niet en wil je het geheel open en ruimtelijk houden, dan zouden wij de bank juist tegen de wand plaatsen. Plaats dan in plaats van een grote bank bijvoorbeeld een lage poef of lage fauteuil als scheiding tussen beide functies.

Grote kasten kunnen vaak overweldigend zijn. Heb je een grote kast en wil je deze graag zo onopvallend mogelijk plaatsen? Zet hem dan uit het zichtveld als je de woonkamer binnenkomt.

De TV is een ander item in de woonkamer die van belang kan zijn. Ook deze wil je absoluut niet in het midden van de kamer. Heb je een gesloten wand of een stuk wand waar de TV voor kan staan? Plaats hem dan zeker daar.

Voorbeelden van een L-vorm woonkamer

L-Vorm-Woonkamer-1

Bron: horsterdijk3

L-Vorm-Woonkamer-2

Bron: elmijansen
L-Vorm-Woonkamer-3
Bron: carolien-interieurstyling
L-Vorm-Woonkamer-4
Bron: vesta

L-Vorm-Woonkamer-5

Bron: photobucket

Bekijk hier nog meer inspiratie voor jouw woonkamer.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?