washok-wasmachine-interieurtips
@huisjeindrenthe

De wasmachine op de zolder werken? Dit is hoe jij dat zelf doet!

Door Tessa de Leeuw | | Zolder

In veel huishoudens staat de wasmachine op zolder. In sommige gevallen omdat er beneden geen ruimte is, in andere gevallen omdat er juist op de zolder heel veel ruimte is. Het gaat namelijk niet alleen om het wassen, maar ook om wat er na het wassen moet gebeuren: drogen, ophangen en opvouwen. Hier moet je ook ruimte voor hebben en dus komt het heel vaak voor dat de wasmachine en de droger naar de zolder gaan.

Maar hoe werk je de wasmachine op de zolder netjes weg? Hoe zorg je ervoor dat het een mooie kamer wordt zonder dat je de machines ziet staan of zonder dat het een puinhoop wordt?

Deze zes voorbeelden van een zolder mét schuin dak laten zien hoe je een wasmachine en een droger netjes en functioneel wegwerkt!

6x de wasmachine op de zolder wegwerken

Hoe groot is de ruimte die je hebt om de wasmachine weg te werken? Kan de machine misschien in de schuine hoek van het dak? Waar zit de aansluiting en afvoer? Is er een mogelijkheid om een werkruimte boven de wasmachine te maken?

Een heel mooi voorbeeld is deze eerste afbeelding waar te zien is dat de wasmachine onder een mooi aanrechtblad is geschoven, naast een strak kastje (waar het wasmiddel staat) en ook nog een aantal planken heeft voor wat accessoires.

Of wil je juist de wasmachine en de droger boven elkaar? Dat kan ook! Door ze bijvoorbeeld achter een kastenwand te plaatsen. Je kunt zo’n kastenwand helemaal op maat laten maken zodat de wasmachine er ook gemakkelijk uit kan indien gewenst.

Je hoeft niet veel ruimte van de zolder op te offeren voor een wasruimte, washok of wasgedeelte. Zorg er alleen wel voor dat je voldoende ruimte hebt om de was meteen te verwerken.

Zoals je ziet zijn er veel fraaie oplossingen te bedenken voor een wasmachine op zolder. Het wegwerken van deze lelijke machines hoeft niet duur of moeilijk te zijn en kan zelfs zelf gedaan worden!