De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een kerstboom in een kleine woonkamer

Kerstbomen zijn niet altijd geschikt voor kleine ruimtes. Een normale kerstboom past niet in een kleine woonkamer en een kleine kerstboom is ook weer zo klein. Maar waarom zou je kiezen voor traditionele kerstboom? Er zijn zoveel leuke opties om toch de sfeer van kerstmis in huis te halen.

5 Ideeën voor een kerstboom in een kleine woonkamer

Laten we eens creatief zijn en eens buiten de box denken. Hoe kunnen we de sfeer van kerst toch in huis halen zonder al te veel naalden en ruimte op te geven? Door bijvoorbeeld een van deze vijf kerstbomen te maken. Gemakkelijke en goedkope DIY projecten voor het maken van een unieke ‘kerstboom’.

Kerstboom-1

Een kerstboom maar dan gemaakt van koperen buizen aan de muur. Wat heb je nodig? Koperen buizen, een lichtsnoer en koperen nagels om ze te bevestigen. Door de nagels in de muur te slaan, kun je de koperen buizen er bovenop leggen.

Kerstboom-2

De sfeer van kerst in het groen. Mooie takken die ook nog eens heerlijk ruiken! Neem een stok uit de tuin, een aantal stukken touw en voila, je hebt een mooie kerstwand!

Kerstboom-3

Je kunt ook mooie takken van een kerstboom knippen en deze in een grote vaas plaatsen. Met wat lampjes, en eventueel kleine decoraties, heb je een mooi kerst stukje in huis staan!

[Tweet “Doe eens iets anders dit jaar: koop geen traditionele kerstboom maar maak er een zelf!”]

Kerstboom-4

Hou je van simpel en minimalistisch? Dan is dit jouw kerstboom! Je hebt drie stokken nodig en wat touw om ze aan elkaar te bevestigen. Super gemakkelijk, snel en goedkoop! Je kunt er zelfs nog decoraties aan hangen.

Kerstboom-5

Bron: domino
Tenslotte willen we je dit voorbeeld nog laten zien. Een wand met dennen takken, decoraties en touw. Bevestig de takken aan de muur met nagels en hang er kleine kerstballen in.

Kortom, een kerst met unieke decoraties!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?