De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een open kast stylen? Tips!

Een open kast is de perfecte mogelijkheid om de mooiste accessoires, boeken en kunstwerken te laten zien. Prachtige souvenirs van verre reizen, zelfgemaakte kunstwerken van de kinderen of een mooi beeldhouwwerk zijn allemaal perfect geschikt om in een open kast te plaatsen. Een open kast is een soort van podium voor de mooiste spullen die je hebt, maak hier dus ook op een goede manier gebruik van. Een kast met veel open vakken en planken laat meteen zien hoe het karakter van de persoon is. Ben je bijvoorbeeld een beetje rommelig, dan zul je dit snel zien in een open kast. Toch wil je zo’n mooie plek zo goed mogelijk inrichten zonder al teveel rommel te laten zien. Een open kast stylen, hoe doe je dat? Wij geven je een aantal bruikbare tips hoe jij de open kast het beste kunt stylen.

Open-Kast-Stylen-1

Bron: roomed

Open-Kast-Stylen-2

Bron: roomed

Een open kast stylen? Tips!

# Kleuren

Je kunt accessoires en items sorteren op kleur zodat het wat rustiger oogt. Dit doe je bijvoorbeeld als je veel gekleurde spullen hebt die je in de open kast kwijt wilt. Zet alle rode spullen bij elkaar, alle groene spullen en ga zo maar door.

Open-Kast-Stylen-6

Bron: decojunkie
[Tweet “Laat een open kast een podium zijn voor de mooiste spullen in jouw interieur!”]

Open-Kast-Stylen-4

Bron: interiorinsider

# Materialen

Ben je niet zo van de kleuren maar meer van de verschillende soorten materialen? Combineer deze dan samen als groepjes. Ook dit geeft een rustig effect en het ziet er meteen geordend uit.

Open-Kast-Stylen-7

Bron: thestylebox

Open-Kast-Stylen-3

Bron: flinders

# Accessoires

Welke accessoires ga je op de planken of in de open vakken plaatsen? Boeken zijn erg leuk om rond te zetten maar als je het te druk vindt, kun je ze ook omdraaien waardoor je alleen het papier ziet. Mooie interieur accessoires, kaarsen, vazen, een lampje, een kandelaar, theelichten etc. Je kunt er eigenlijk zo goed als alles kwijt!

Open-Kast-Stylen-8

Bron: styletoday

# Kleur kast of planken

Welke kleur geef je de kast of de planken? Door voor een neutrale basis te gaan kun je lekker variëren met kleuren en materialen. Zijn jouw accessoires juist heel erg neutraal en basic? Dan mag de kast er juist wat meer uit springen. Bekijk dus goed welke accessoires je er gaat plaatsen voordat je de kast een kleur geeft of voordat je een kleur kast kiest.

Eerder door jou bekeken producten

Sidetable Antique Look – bruin – 78x97x43 cm – Leen Bakker
92,99 Sidetable Antique Look – bruin – 78x97x43 cm – Leen Bakker Lesli Living Bekijk Shop
Light & Living Bloempot deco BAKSI op standaard – Zink-Zwart – XL
49,95 Light & Living Bloempot deco BAKSI op standaard – Zink-Zwart – XL Light & Living Bekijk Shop
Massief houten bed AresWOOD, Ars Natura
329,99 Massief houten bed AresWOOD, Ars Natura Ars Natura Bekijk Shop
Weber Q3200
649,- Weber Q3200 Weber Bekijk Shop
HEMA Elektrische Wandklok 30 Cm (argent)
12,5 12,50 HEMA Elektrische Wandklok 30 Cm (argent) HEMA Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?