De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Inspiratie: 7x DIY planten

Planten zijn ontzettend belangrijk in huis want ze brengen veel frisse lucht en filteren de lucht in de ruimte. Daarnaast geeft een plant de ruimte ook een mooie en frisse uitstraling. Tegenwoordig mogen ze echt niet meer ontbreken in het interieur. Het worden er zelfs steeds meer die gebruikt worden in hedendaagse interieurs. Van een verzameling cactussen tot grote tropische planten, alles mag en kan! Je kunt ook voor leuke DIY planten projecten maken met de simpelste materialen voor heel weinig geld. Daarom gingen wij op zoek naar zeven mooie DIY planten voor in huis!

7x DIY planten voor in huis

We hebben allemaal wel planken in huis voor boeken en accessoires. Dé plek om te decoreren met planten! Versier de planken met mooie planten, cactussen en zelfs hangende planten die vanaf de plank naar beneden groeien. Het ziet er leuk, gezellig en fris uit!

Diy-planten-1

Bron: sfgirlbybay
[tweet “Creatief zijn met planten: creëer je eigen unieke planten tafereel!”]

Diy-planten-2

Bron: vintagerevivals

Wil je graag echt iets helemaal zelf maken? Deze plantenmuur is helemaal zelf gemaakt met behulp van hout en leer. Je begint met het maken van een mooi patroon met deze houten latten, daarna maak je mooie leren hangers waar de witte potten in kunnen zodat er op elke kruising van het houten frame een potje met plantje kan hangen.

Diy-planten-3

Bron: blogspot

Oude potten, vazen, flessen en wat dan ook kunnen allemaal gebruikt worden als plantenpot! Zet ze gezellig bij elkaar op een kastje en klaar is kees!

Diy-planten-4

Bron: dabito flickr

Potten zijn ook leuk om beschilderd te worden. Het geeft het interieur een vrolijke en kleurrijke uitstraling!
Diy-planten-5

Bron: vtwonen

Plantenhangers kun je ook gemakkelijk zelf maken met de macrame techniek!

Diy-planten-6

Bron: babble

Een oude schommel, of een zelfgemaakte nieuwe schommel, zijn heel erg leuk om op te hangen in huis om daar weer mooie planten op te kunnen zetten. Heel creatief toch?

Diy-planten-7

Bron: stijlvol styling

Macrame kan ook iets groter aangepakt worden door er bijvoorbeeld een wand vullend object van te maken.

Kortom, zeven leuke DIY planten ideeën!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?