De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Waarop moet je letten met kleur in je interieur?

Kleur is een sfeer en stemming bepalend onderdeel van een ruimte. Je kunt met kleur in je interieur de stemming opfleuren maar je kunt ook kalmte, drama, moed of rust creëren.

Kleur-in-je-interieur-geel

Bron: roomed

Veel mensen grijpen naar een bakje chocolade of iets anders lekkers als ze zich niet zo vrolijk of zelfs een beetje depressief voelen. Er is een veel betere manier om je humeur te verbeteren, namelijk door de juiste kleur in je interieur toe te voegen. Kleuren zijn een krachtige tool om een ruimte in huis een bepaalde sfeer te geven. Kleuren kunnen je meer laten ontspannen, opwekken, comfortabel of zelfs dramatisch laten voelen in een interieur.

Het bewust zijn van een kleur in je interieur

De meeste mensen hebben een kleur waarna ze zich aangetrokken voelen. Dit kan komen omdat het men herinnert aan het huis van hun oma, een herinnering aan een vakantie of een andere herinnering uit het verleden waar je een fijn gevoel bij overhoudt. Dit verklaart kleur expert Shannon Kaye. Zij zegt dat als men weet tot welke kleur je wordt aangetrokken, je deze kleur zeker moet gebruiken op een doelgerichte en effectieve manier in het interieur.

[Tweet “Kleur is belangrijk voor een huis want of we het ons nu realiseren of niet, maar we reageren indirect op deze kleuren.”]

Het effect van kleur in je interieur

Kleuren kunnen een ruimte groter of kleiner laten lijken. Daarnaast kunnen kleuren een grote ruimte intiem laten voelen zonder grote veranderingen aan te brengen zoals het verplaatsen of weghalen van wanden.

Je kunt bijvoorbeeld een woonkamer een gezellige en warme ambiance geven door de wanden in een warme kleur te schilderen. Je kunt een smalle ruimte juist breder laten aanvoelen door verschillende kleuren op de tegenoverliggende wanden te gebruiken. De verf kleuren die je kiest zowel als de kleuren van je meubilair en accessoires, creëren een sfeer die een grote invloed heeft op onze gemoedstoestand.

Kleur-in-huis-blauw

Bron: makeithome

Kleur komt weer helemaal terug

“Kleuren zijn overal om ons heen” zegt interieur ontwerpster en kleurenexpert Elaine Ryan. “Het maakt deel uit van ons leven maar dat werd jarenlang uitgesloten van onze huizen. Gelukkig zien we nu steeds meer kleur terugkomen in onze interieurs omdat mensen weer liefde voelen voor kleur. Het gaat allemaal om het vinden van de kleuren waar je op reageert en die je goed laten voelen.”

Er zijn kleuren die perfect werken in bepaalde soorten huizen maar wees niet bang om ook eens iets anders dan normaal te doen. Wees creatief! Gebruik bijvoorbeeld in plaats van donker olijf groen eens selderij groen. Dit geeft een veel frissere en lichtere sfeer.
“De kracht van kleur is dat het uw ervaring volledig kan laten veranderen” zegt interieur ontwerpster Shannon Kaye. “Vraag jezelf altijd af hoe je je wilt voelen in een ruimte.”

Kleur-in-je-interieur-grijs

Bron: blogspot

Het kiezen van de kleur

De keuze maken welke kleuren je gaat gebruiken voor in je interieur kan een overweldigende beslissing zijn maar gelukkig hebben veel verf fabrikanten online tools en verf collecties die je kunnen helpen bij het bepalen van een kleuren palette. Dus wees niet bang om te experimenteren met kleuren en nieuwe en diverse kleuren te gebruiken in je interieur. Als je goed nadenkt wat je zelf wilt kun je heel gemakkelijk de kleuren vinden die jouw interieur een expressie van jouw stijl maken.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?