De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Tips voor het herindelen van je interieur

Ben jij de indeling van je interieur helemaal beu? Loop je telkens tegen een stoel aan die in de weg staat? Loopt de routing door je huis niet lekker? Dan is het tijd om er iets aan te doen en je interieur te herindelen. Waar begin je bij het herindelen van je interieur? Als de indeling al jaren hetzelfde is, kan het best wel lastig zijn om een nieuwe indeling te bedenken. Daarom hebben wij een aantal bruikbare tips die je op weg kunnen helpen om de beste indeling voor jouw interieur te vinden.

Herindelen-van-je-interieur-3

Bron: jeinterieurinrichten

Tips en trucks voor het herindelen van je interieur

#1 Ten eerste begin je altijd met het tekenen van een plattegrond. Dit kun je met de hand doen maar ook op de computer. Er zijn ontzettend veel online programma’s te vinden waarin je plattegronden heel gemakkelijk kunt tekenen.

#2 Zodra de plattegrond klaar is, kun je de meubels op schaal tekenen. Dat wil zeggen, als je alle meubels wilt houden. Teken de meubels die je graag in je nieuwe interieur wilt hebben en laat de andere achterwege. De kleinste meubels moeten getekend worden omdat als je een aantal kleine meubels achterwege laat, het uiteindelijk nog best vol kan staan.

Herindelen-van-je-interieur-2

Bron: interieurdesign

#3 Voordat je een nieuwe indeling gaat bedenken is het goed om eens te kijken naar toegangspunten in de ruimte. Deuren en buitendeuren moeten vrijblijven en ramen natuurlijk ook. Teken lijnen die de routing aangeven die je tussen deuren en andere belangrijke punten neemt. Dus bijvoorbeeld in een woonkamer een lijn van de toegangsdeur naar een andere deur in de woonkamer. Een route lijn naar de tuindeuren, een routelijn naar een open haard etc. Zo zie je precies waar dus veel gelopen wordt, welke route het handigst is en waar je dus geen meubels wilt hebben staan.

Herindelen-van-je-interieur-1

Bron: architectinfo

#4 Doordat je deze route lijnen aangeeft, ontstaan er gebieden waar niet gelopen wordt. Deze gebieden kun je gaan benoemen tot wat jij graag wilt. Een eethoek? Een zithoek? Een studiehoek? Noem het maar op.

#5 Na het bepalen van de gebieden is het zaak om deze gebieden in te richten met de meubels die hebt. Doordat je nu dus eigenlijk bepaalde grenzen hebt gevonden, kun je ook veel gemakkelijker het interieur herindelen. De plaatsing van een stoel of tafel zal nu veel logischer zijn dan wanneer je in het wilde weg was begonnen met schuiven.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?